Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Alacağımız evin içini e-Devlet’te göreceğiz

Alacağımız evin içini e-Devlet’te göreceğiz

Ekonomi Haberleri

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, ‘Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi’ ile vatandaşların, e-Devlet üzerinden Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemine (TAKBİS) girerek, konutlarının içini ve dışını 3 boyutlu görebilme imkânına sahip olabileceklerini bildirdi.

Genel müdürlük görevine 6 yıl sonra yeniden atanan Zeki Adlı, kurumun çalışmalarını ve hedeflerini anlattı. Adlı, yılda ortalama 20-25 milyon insanın tapu müdürlüklerinde işlem yaptırdığını kaydetti. ‘Üç Boyutlu Kent Modelleri ve Kadastro Projesi’nin uygulama aşamalarına ilişkin bilgi veren Adlı “Ankara’nın bir ilçesini pilot olarak alacağız, sonuçlarına göre yaygınlaştıracağız” dedi. Genel Müdürlüğe ait uçaklarla ve özel kameralarla çekimlerin yapılacağına dikkati çeken Adlı “En az 5 santimetre hassasiyetinde datalar üzerinde çalışıyoruz. Google’ın çekimleri 5-6 metre. Burada vatandaş çok yakından, çok net ve çok detayı görebilecek” değerlendirmesini yaptı.

Modelleme çalışmaları 4 yıl sürecek
Üç boyutlu kent modeli oluşturulurken, ayrıca mimari proje ile tapudaki daire numaraları da birbirine entegre edilecek. Üç boyutlu kent modelleri çalışması bitince vatandaşlar, TAKBİS üzerinden konutun mimari projesi ve içindeki bağımsız bölümlerin yanı sıra her odanın metrekaresine kadar detaylarını görebilecek. Türkiye genelinde model oluşturulması çalışmasının yaklaşık 4 yıl sürmesi öngörülüyor.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...