Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Limak’a 823 milyon dolarlık kaynak

Limak’a 823 milyon  dolarlık kaynak

Ekonomi Haberleri

Limak, kontrat bedeli 4,3 milyar dolar olan Kuveyt Uluslararası Havalimanı yeni terminali inşaatı için iki Kuveyt bankasından 823 milyon dolar finansman sağladı.

Temeli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kuveyt Emiri Şeyh el-Ahmet el-Cabir es-Sabah tarafından 9 Mayıs 2017 tarihinde atılan terminalin kontratta öngörülen 6 yıl yerine 4 yılda tamamlanarak devreye alınması planlanıyor.  Yapılan bu anlaşma ile birlikte Limak bir Türk müteahhitlik firması olarak Türkiye dışında üstlendiği bir projede, uluslararası finans kuruluşlarıyla çalışarak önemli bir başarıyı da yakalamış oldu. Kuveyt’te yapılan imza töreninde konuşan Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir “Kuveyt’e geldiğimiz ilk günden bu yana son derece sıcak karşılandık ve kendimizi her zaman evimizde hissediyoruz. İmzaladığımız bu finansman paketinin toplam değeri 249,2 milyon Kuveyt dinarı, yani yaklaşık olarak 823 milyon dolar. Bu işlem sayesinde, Kuveyt’te yürüttüğümüz havalimanı terminal projesinin daha hızlı ilerleyebilmesinin de önü açılmış olacak” dedi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...