Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Enflasyon ve cari açıkla mücadele devam etmeli

Enflasyon ve cari açıkla mücadele devam etmeli

Ekonomi Haberleri

İstanbul Sanayi Odası (İSO) ve IHS Markit tarafından düzenlenen “2018’de Dünya ve Türkiye Ekonomisine PMI Perspektifinden Bakış” konferansında konuşan Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Başdanışmanı Doç. Dr. Hatice Karahan “2017’nin sonlarına doğru kredi büyüme hızı normalleşti.

Ekonominin kırılganlıklarına bakacak olursak, enflasyon ve cari açıkla mücadelenin sürmesi gerekiyor.” dedi. İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan da imalat sektörünün dünya genelinde son yıllarda görülmeyen seviyede büyüme yakalamasının sürdürülebilirlik açısından umut verdiğine dikkat çekti. Bahçıvan, Türkiye ekonomisinin performansına dikkat çektiği açıklamasında “2018’e çok iyi bir başlangıç yaptık. Hedeflerimize hızla yaklaşacağız. İmalat Sanayi Endeksi verileri imalat sanayinin kesintisiz büyüdüğünü gösteriyor. Üretim kapasitemizin, istihdamımızın arttığını, gelecek dönemde de bu rakamların yükseleceğine dair beklentinin korunduğunu görüyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...