Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu ülkede faiz indirimi 500 baz puana çıktı

Düzenleyen:
Bu ülkede faiz indirimi 500 baz puana çıktı

EKONOMİ Haberleri

Azerbaycan Merkez Bankası, 100 baz puan daha faiz indirdi. Azerbaycan'da faiz oranı yüzde 11,00'den yüzde 10,00'a gerilerken yılın başından bu yana toplam faiz indirimi 500 baz puana ulaştı.

Gelişen ülkeler Fed'in faiz artırımlarıyla sıkılaşan finansal koşulları karşısında yükselen ithalat maliyetleri ve kur geçişkenliğine karşı enflasyon hedeflerini savunmak için birbiri ardına faiz artırırken Azerbaycan bir kez daha faiz indirdi.

Azerbaycan Merkez Bankası, politika faizinde 100 baz puan indirime gitti. Azerbaycan'da faiz oranı yüzde 11,00'den yüzde 10,00'a geriledi. Faiz koridorunun üst bandı ise yüzde 14'ten yüzde 12'ye çekildi.

Yılın başından bu yana Azerbaycan Merkez Bankası'nın yaptığı faiz indirimleri de 500 baz puana yükseldi.

Fed FOMC dün akşam sona eren Haziran ayı toplantısında politika faizini bu yıl ikinci kez 25 baz puan artırarak yüzde 1,75-2,00 aralığına yükseltmeye karar verdi. Fed'in bu yıl iki faiz artırımı daha yapması bekleniyor.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...