Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Türkiye, IMF'den borç isteyecek' diyenlere tokat gibi cevap!

Düzenleyen:
'Türkiye, IMF'den borç isteyecek' diyenlere tokat gibi cevap!

EKONOMİ Haberleri

IMF'den adını açıklamayan bir sözcü, Türkiye'nin piyasa oynaklığının yaşandığı ortamda istikrarı desteklemek için güçlü ekonomik politikalara bağlı kalması gerektiğini söyledi.

İsmini vermeyen sözcü Türk yetkililerin Washington merkezli IMF'den mali yardım istemeyi düşündüklerine dair bir işaret olmadığını söyledi. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) sözcüsü Türkiye'nin piyasa oynaklığı sırasında istikrarı desteklemek ve dengesizlikleri azaltmak için güçlü ekonomik politikalara bağlı kalması gerektiğini belirtti.

Reuters haber ajansının haberine göre, ismini vermeyen sözcü Türk yetkililerin Washington merkezli IMF'den mali yardım istemeyi düşündüklerine dair bir işaret olmadığını söyledi.

Sözcü, IMF'nin durumu yakından izlediğini ifade etti.

Sözcü "Piyasadaki son dalgalanmalar ışığında, yeni yönetimin, merkez bankasına fiyat istikrarını sağlama görevini sürdürmek için tam operasyonel bağımsızlık sağlarken, makroekonomik istikrarı teşvik etmek ve dengesizlikleri azaltmak için güçlü ekonomik politikalara bağlılık göstermesi gerekecek" dedi. 

TÜRKİYE, IMF'DEN YARDIM İSTEYECEK SPEKÜLASYONU

Geçen haftalarda Türkiye'ye yönelik uygulanan ekonomik darbe girişiminin başlamasından itibaren bir kısım Türkiye karşıtı hainler, ''Türkiye, IMF'den yardım isteyecek'' yalanlarını ortaya atmıştı. IMF'nin kendi içinden gelen bu ses de o güruhu susturacak nitelikte bir açıkalama... 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...