Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

TEMSA’nın sürücüsüz otobüsü 2020’de yollarda

Düzenleyen:
TEMSA’nın sürücüsüz otobüsü 2020’de yollarda

EKONOMİ Haberleri

Otobüs ve midibüs pazarında son 4 yıldır Türkiye’nin pazar lideri konumunda bulunan Temsa, şimdi de sürücüsüz otobüs çalışmalarını hızlandırdı.

İlk elektrikli otobüsü MD9 electriCITY’i seri olarak pazara süren Temsa, MD9 ailesinin otonom üyesi MD9 electriCITY elektrikli ve sürücüsüz ilk konsept aracını Münih’te gerçekleşen Nvidia Europe GTC etkinliğinde sergiledi. TEMSA, aracı 2022 yılında seri üretime hazır hale getirmeyi planlıyor.

TÜBİTAK’ın desteği, Galatasaray Üniversitesi ve Infotech firmalarının iş birliğiyle Adana’daki fabrikada geliştirilen MD9 electriCITY iki yıllık bir çalışmanın ürünü. Temsa Genel Müdürü Hasan Yıldırım’ın verdiği bilgiye göre araç çevredeki her türlü nesnenin algılanabilmesi için LIDAR (Laser Imaging Detection and Ranging), radarlar ve kameralarla donatıldı. Bunun dışında araçta, çevredeki diğer araçları ve insanları algılamaya yarayan bir adet kızılötesi stereo kamera ile araçlarla otobüs arasındaki mesafeyi hesaplayan radar bulunuyor. 

 

3 AYAKLI PROJE

Toplam 3 fazdan oluşan projenin ilk ayağında; aracın olası kazalara karşı sürücüyü uyarması hedefleniyor. İkinci fazda; araç olası bir kazayı algıladığı anda hızını düşürecek; bu süratin de kazayı engelleyemeyeceğini algılarsa o zaman frenler devreye girecek. Üçüncü fazda ise araç durağa yanaşma, yolcu alma, şerit takibi gibi tüm konuları kendi başına yapabilecek seviyeye erişecek.

 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...