KİT’lerdeki taşerona kadro yolu göründü

KİT’lerdeki taşerona kadro yolu göründü

EKONOMİ Haberleri

Kamu İktisadi Teşebbüslerinin (KİT), 2019 yılına ait genel yatırım ve finansman programı ile ilgili Cumhurbaşkanlığı kararı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Söz konusu kararda, KİT’lerde sayıları 50 bini geçen taşeron personele müjde çıktı. Diğer kamu kurumlarında olduğu gibi, KİT’lerdeki taşeron personelin de kamu görevlisi olarak kadroya alınması hedefleniyor.
Kararın 8. maddesinde konuyla ilgili olarak “Kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıklarında, personel çalıştırılmasına dayalı hizmet alım sözleşmeleri kapsamında yükleniciler tarafından çalıştırılmakta olanlardan, 4 Aralık 2017 tarihi itibarıyla en az 2 yıl kesintisiz çalışmış ve hâlen çalışmaya devam edenler, yapılacak sınavda başarı göstermeleri hâlinde hâlihazırda görev yaptıktan teşebbüs ve bağlı ortaklıklarında işçi statüsünde istihdam edilebilir” ifadelerine yer verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...