Bakan Turhan: '3 katlı tünel'de de son aşamaya geldik

Düzenleyen:
Bakan Turhan: '3 katlı tünel'de de son aşamaya geldik

EKONOMİ Haberleri

Bakan Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ile birlikte TRANSİST Fuarını gezerek, İstanbul Havalimanı’na yolcu taşıyacak otobüsü inceledi. Turhan “Gayrettepe ve Halkalı hatlarıyla, vatandaşları yarım saatin altında İstanbul Havalimanı’na ulaştıracağız” dedi.

Türkiye’nin vizyon altyapı projeleriyle ilgili çalışmalar aksamadan devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, bu projelerden biri olan Büyük İstanbul Tüneli ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Turhan, TRANSİST 11. İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı’nda yaptığı konuşmada, “İstanbul Boğazı’nı yer altından geçecek Büyük İstanbul Tüneli’nde proje çalışmalarımız son aşamaya geldi. Bu projeyle dünyada bir ilki gerçekleştireceğiz. Tek geçişte, tek tünel halinde, üç katlı tünel inşa edeceğiz. Bu tünelle, Boğaziçi Köprüsü ile Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yükü önemli ölçüde azalacak. Günde 6,5 milyon insanın kullanacağı, toplam 9 farklı raylı sistemle tam entegre olacak. İstanbul’un bütün ilçeleri, metro ile birbirine bağlanmış olacak” dedi.

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...