16 şehirde İhracat Destek Ofisi kurulacak

Düzenleyen:
16 şehirde İhracat Destek Ofisi kurulacak

EKONOMİ Haberleri

Türkiye’nin en çok ihracat yapan 16 iline İhracat Destek Ofisleri kurulması için imzalar atıldı.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla TOBB İkiz Kuleler’de düzenlenen “İhracat Destek Ofisleri İşbirliği Protokolü İmza Töreni’nde kamu ve özel sektör olarak “yeni ürün, yeni pazar, yeni ihracatçı” hedefine odaklandıklarını söyledi. Pekcan, ilk aşamada 16 ilde ihracat destek ofislerinin kurulduğunu vurgulayarak, zamanla diğer illerde de destek ofisleri açılacağını ve bu sayının artmasını amaçladıklarının altını çizdi. Pekcan, “Sadece ihracatı yüksek illerimizde değil, ihracatının artma potansiyeli yüksel olan illerimize de bu destek ofislerinden yararlanabilmeyi ümit ediyoruz. Bu 16 ilimizde 53,6 milyar dolar toplam ihracatımızın 1/3’ünü gerçekleştirmekte. Şimdi hedefimiz hem bu rakamı daha yukarılara taşımak hem de ihracatçı olmayan ya da çok az ihracatçı olan illerimize de ihracat potasında daha fazla görebilmek. İhracat destek ofislerimiz 16 ille kalmayacak. Diğer illerimizde de en kısa zamanda destek ofislerimizi artıracağız” diye konuştu.

Türkiye ihracatının yüzde 85’ini 10 ilin üstlendiğine dikkati çeken Hisarcıklıoğlu da “Bu illerin 4’ü Marmara Bölgesi’nde, 3’ü Ege Bölgesi’nde, bir tanesi Ankara’da olmak üzere İç Anadolu Bölgesi’nde, bir tanesi Hatay olmak üzere Akdeniz Bölgesi’nde, bir tanesi de Gaziantep yani Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde. Odalarımız, ihracatçılara her konuda kılavuz kaptanlık yapacaklar. Ticaret Bakanlığımız, ihracat için önemli teşvik ve destekler veriyor. Ekonominin nabzı da odalarımızda tutuluyor. El birliğiyle Türkiye’nin kazanmasını sağlayacağız” dedi. 

Düzenleyen:  - EKONOMİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...