Ev ve mutfak ürünleri için 480 milyon dolarlık ziyaret

Ev ve mutfak ürünleri için 480 milyon dolarlık ziyaret

EKONOMİ Haberleri

Toplam ithalatları 480 milyon doları bulan 70 şirket Türk ev ve mutfak ürünleri üreticileriyle bir araya geldi.

SERCAN AKINCI

Ev ve Mutfak Eşyaları Sanayicileri ve İhracatçıları Derneği (EVSİD) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Invitation Only etkinliğine katılan firmaların yüzde 90’ını ilk defa Türkiye’ye geldi. Etkinliğin açılışına Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçılar Birliği (İDDMİB) Başkanı Tahsin Öztiryaki, PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu katıldı. EVSİD Başkanı Burak Önder, Invitation Only etkinliğinin format olarak Türkiye’de ilk defa EVSİD tarafından hayata geçirilen bir proje olduğuna dikkat çekti. EVSİD olarak kuruluşlarından bu yana ihracatın artırılmasına yönelik faaliyetlere ağırlık verdiklerini ve özellikle alternatif pazarlarda iş görüşmeleri gerçekleştirdiklerini anlatan Önder “Üç buçuk yıllık genç bir dernek olmamıza rağmen 18 farklı ülkede 23 etkinlik gerçekleştirmiş olmamız aslında bunun en güzel ispatı” dedi.  Önceki yıllarda yapılan aktiviteden başarılı sonuçlar elde edildiğini kaydeden Önder, katılımcı firmaların ABD, Kolombiya, Meksika, Panama, Şili, Uruguay, Brezilya, Güney Afrika, Fas, Hindistan ve Güney Kore gibi farklı birçok ülkeye ihracata başladıklarını belirtti.
Dünya genelinde dört binin üzerinde mağazası olan Fransız perakende devi Auchan bu sene ilk defa katıldı. Latin Amerika’da 3-4 bin şubeli grupların ana satın almacılarının yanında, bin 500 mağazalı Alman zincir Norma, bin 500 mağazalı Danimarkalı Salling Group, 600 mağazalı Zara Home, 300 mağazalı Hintli Future Retail Grubu, 108 mağazalı Ukraynalı Retail Group, 260 mağazalı Blokker Holding’e bağlı Hollandalı Xenos ve 70 mağazalı Ukraynalı Furshet gibi markalar etkinliğe katılarak Türk üreticilerle buluştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...