Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kaşar ve kıymanın içinde ne ararsan var

Kaşar ve kıymanın  içinde ne ararsan var

EKONOMİ Haberleri

İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özer Ergün, et ve süt ürünleri ile ilgili uyarılarda bulundu.

Ergün, şunları söyledi: Hayvanların tedavi edildiği süre boyunca onlara verilen ilaçlar, antibiyotik kalıntıları ve hayvan yemlerine geçen pestisitler ette birikebildiği gibi sakatatta, karaciğer ve böbrekte de birikim yapabilmektedir. Bu kimyasal kalıntılar, insan sağlığı için önemli sıkıntılara yol açabiliyor. Bu yüzden eti iyi pişirmek lazım. Ayrıca kıymada ve taze kaşarda insan sağlığında ciddi problemlere yol açacak hileler yapılıyor. Kıymaya çok fazla yağ ve sakatat katılıyor. Bunun dışında karaciğer, dalak katılarak da rengi kahverengi ete dönüştürülüyor. Süt ürünlerinde ise taze kaşar peynirleri tarihleri geçmeye yakın toplanıp tekrardan yoğurularak, paketlenip sunuluyor. Bunları alırken dikkatli olunmalı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...