Gaziantep'te petrol heyecanı: Arama ruhsat çıktı, karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Gaziantep'te petrol heyecanı: Arama ruhsat çıktı, karar Resmi Gazete'de yayımlandı

Ekonomi Haberleri

Gaziantep'te bir firmaya 5 yıl süreyle petrol arama ruhsat çıktı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye, cari açığının baş düşmanı enerjide dışa bağımlılığı azaltmak için doğal gaz ve petrol arama- çıkarma hamleleri başlattı. Bazı yerlerde meyvelerini de almaya başladığı yatırımlara devam ediliyor. Karadeniz'de 540 milyar dolarlık doğal gaz keşfi yapıldı. Çalışmaların hızla sürdüğü Sakarya Gaz sahasında her şey planlandığı gibi gidiyor. Karadeniz gazı önümüzdeki yıl ilk yarısında sisteme entegre edilerek konutlara ulaşacak. Tüm Türkiye'yi sevince boğan gaz keşfinin ardından ikinci bir müjde de petrolden gelmişti.  Adana'da kaliteli petrol rezervi keşfedilmişti. Söz konusu rezervin ekonomik değeri 1 milyar dolara yakın... Gelişmelerin yanında Enerji Bakanlığı Güney Doğu bölgesinde petrol arama faliyetlerini yoğunlantıdı. Bakanlığın bünyesindeki TPAO bir ile daha arama ruhsatı verdi. 

GAZİANTEP'E PETROL ARAMA İZNİ 

Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğal Gaz Arama Üretim Ltd Şti'ye, Gaziantep il sınırları içinde kalan bir saha için petrol arama ruhsatı verildi.

RESMİ GAZETE YAYIMLANDI

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün Petrol Hakkına Müteallik Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

ADANA'DA PETROL KEŞFİ

Geçtiğimiz Haziran ayında Adana’nın Ceyhan ilçesinde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’na bağlı ‘Çukurova 1 ve Çukurova 2’ isimli araştırma sahasında petrol bulunduğu duyurulmuştu.  Petrolün yapılan araştırmalar sonucu yüksek kalitede olduğu öğrenilirken alanda çalışmalar genişletilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bulunan petrolün rezerv değerinin 1 milyar dolar yakın olduğunu söylemişti.

8-10 MİLYON VARİLİK REZERV

Birkaç gün önce Adana'daki petrol keşfi ile ilgili bilgi paylaşan Enerji Bakanı Fatih Dönmez,  Çukurova bölgesinde şu anda 3’üncü kuyunun açıldığını yaklaşık 8-10 milyon varillik bir rezervin var olduğunu ifade etti.

5 YIL SÜREYLE RUHSAT

Buna göre, Eande Petroleum Ham Petrol ve Doğalgaz Arama Üretim Ltd Şti'nin, Gaziantep il sınırları içinde kalan 61 bin 679 hektar yüz ölçümüne sahip sahası için 5 yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

ERZURUM TEKMAN'DA KUYU AÇILMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Erzurum'un Tekman ilçesi Taşkesen mevkiinde petrol arama çalışmalarına başlanılmıştı. Döner (rotary) sondaj teknolojisi ile yaklaşık 60 bin hektarlık arazide derinliği maksimum 2,553 metre olacak şekilde 'Taşkesen-1' arama kuyusu açıldı. Kuyular ile sahadaki petrol rezervi hakkında net veriler elde edilecek. Arama çalışmalarında petrol veya doğalgaz bulunması durumunda kuyu üretime geçirilecek.

"MÜTHİŞ PETROL ÇIKACAK'

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İHA'ya yaptığı açıklamada, "Bakın şu anda Tekman'da petrol sondajı yapılıyor. Buradan müjde veriyorum, bakın müthiş petrol çıkacak" demişti. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...