Kurbanlıklar ne kadar? Fiyatlar il il değişiyor, rakam 300 bin liraya kadar çıkıyor

Düzenleyen: / Kaynak: Türkiye Gazetesi
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri  / Türkiye Gazetesi

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi kurbanlık fiyatları araştırılmaya devam ediyor. Fiyatlar il il değişirken, büyükbaş hayvanların fiyatı ortalama 80 bin TL ile 300 bin TL arasında, küçükbaş hayvanlarının fiyatı ise 7 bin ile 18 bin lira arasında olması bekleniyor.

Bu yıl Kurban Bayramı 16 Haziran tarihinde başlayacak. Kurban Bayramı'na 1,5 ay kala kurbanlık fiyatları araştırılmaya başladı. Vatandaşlar "2024 kurbanlık fiyatı ne kadar?" sorusuna cevap arıyor. Peki bu yıl kurbanlık fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Kurbanlıklar ne kadar? Fiyatlar il il değişiyor, rakam 300 bin liraya kadar çıkıyor - 1. Resim

KURBANLIK FİYATLARI 2'YE KATLANDI

2024 yılında artan et fiyatları kurbanlık fiyatlarına da yansıdı. Geçen yıla göre fiyatlar neredeyse 2'ye katlandı. Kurbanlık fiyatları hayvanın kilosuna ve ırkına göre değişkenlik gösteriyor. Ayrıca fiyatlar il bazında farklılık gösteriyor. 

Kurbanlıklar ne kadar? Fiyatlar il il değişiyor, rakam 300 bin liraya kadar çıkıyor - 2. Resim

KÜÇÜKBAŞ VE BÜYÜKBAŞ KURBANLIK FİYATLARI 

2024 yılında büyükbaş hayvan fiyatlarının 80 bin ile 300 bin TL arasında olması bekleniyor. Küçükbaşta ise koç fiyatlarının 8 bin 400 TL ile 18 bin 500 TL arasında, koyun fiyatlarının ise 7 bin 400 TL ile 15 bin 500 TL arasında olması bekleniyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...