Son dakika: AK Parti'den EYT takvimi açıklaması

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Ekonomi Haberleri

Son dakika haberi: Milyonların beklediği EYT düzenlemesi yeni yıla kaldı. AK Parti'den emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesinin takvimine ilişkin yeni bir açıklama yapıldı. Buna göre; TBMM'de EYT için yasa çalışmaları Ocak ayında başlayacak.

EYT düzenlemesi bekleyenleri hareketlendiren açıklama geldi... AK Parti'den EYT takvimine ilişkin duyuru yapıldı. Milyonların heyecanla beklediği emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) düzenlemesiyle ile ilgili yasa çalışmaları Meclis'te Ocak ayında başlayacak.

DÜZENLEMEDE SONA GELİNDİ

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemede son aşamaya gelindi. Kafalardaki en büyük soru işaretiyse emeklilik için yaş şartının getirilip getirilmeyeceği. EYT konusunda son sözü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan söyleyecek.

TBMM'DE ÇALIŞMALAR YAKINDA BAŞLIYOR

EYT düzenlemesi ile ilgili AK Parti kaynaklarıdan bir açıklama geldi. Düzenlemenin 2023'ün ocak ayında başlayacağı duyuruldu.

Düzenlemeden 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olup emeklilik için gerekli çalışma yıl ve prim gün sayısını dolduranlar faydalanacak.

BİLGİN: KİMSE MERAK ETMESİN, EN KAPSAMLISI OLACAK

Öte yandan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT düzenlemesinin bu ay içinde Meclis'e sunulmasının planlandığını söyledi. Bilgin, "Herkesi dinliyoruz. Kamuya ve özel sektöre yükünü hesaplıyoruz. En kapsamlı düzenlemeyi yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

EYT için detaylı çalışmanın sürdüğünü vurgulayan Bakan Bilgin, bütün verilerin ortaya çıktıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını ifade etti.

EYT DÜZENLEMESİ NEDİR?

Bir diğer önemli düzenleme de EYT ile ilgili. 8 Eylül 1999 öncesi sigorta girişi olanları ilgilendiren düzenlemede son aşamaya gelindi. Düzenlemeyle kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini ve 5 bin prim gününü tamamlayanların emekli edilmesi bekleniyor. 

İLK ETAPTA 1.5 KİŞİ YARARLANACAK

Aralık ayında duyurulması beklenen EYT düzenlemesinden ilk etapta yaklaşık 1,5 milyon kişinin yararlanması bekleniyor. 

ERDOĞAN: EN KISA SÜREDE TAMAMLACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son kabine toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, "Emeklilik için yılını doldurup yaş şartını bekleyenlerle ilgili çalışmamızı en kısa sürede tamamlayıp kamuoyuna açıklayacağız" demişti.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...