Antalya turistin olduğu kadar yabancı yatırımcının da gözdesi

Düzenleyen:
Antalya turistin olduğu kadar yabancı yatırımcının da gözdesi

EMLAK Haberleri

Akdeniz’in yükselen yıldızı Antalya, yüksek kapasiteli havalimanı ile 2018’in ilk dokuz ayında 27 milyon turist ağırlayarak tüm zamanların rekorunu kırdı.

NECMİ ÇİÇEKÇİ

Turist sayısında yüzde 27 artış yakalayan Antalya, dünya turizminin cazibe merkezi olma özelliğini güçlendirdi. Milyonlarca turist, küresel yatırımcıların da gözünden kaçmadı. Sadece turizm yatırımı değil gayrimenkulde de dünyanın farklı ülkelerinden Antalya’ya olan ilgi arttı.

Yabancıya konut satışı yüzde 36 arttı

Yabancıya konut satışında İstanbul’un ardından ikinci sırada yer alan Antalya’nın cazibesi artmaya devam ediyor. TÜİK verilerine göre 2017 yılında 3 bin 373 adet yabancıya Antalya’dan konut satılırken, bu rakam 2018’in ilk 9 aylık döneminde 5 bin 237 adet olarak gerçekleşti. İlk 9 ay verilerinden hareketle Antalya’dan konut alan yabancı sayısı yüzde 36 oranında artış gösterdi.

Londra ve Paris’ten sonra Antalya

Dünya’nın en çok turist alan üçüncü kenti olan Antalya, havalimanı istatistiklerine göre bu yılın ilk dokuz ayında toplamda iç ve dış hat birlikte, 26 milyon 901 bin yolcu ağırladı. Dış hat yolcusu geçen yıla göre yüzde 27 artarak 21 milyon 55 bine ulaşırken, iç hat yolcusu da yüzde 6 artışla 5 milyon 846 bine ulaştı. Bir önceki yılın tamamında ise 26 milyon yolcu ağırlanmıştı.

Sur Yapı’dan Şehre 8 Milyar TL’lik Yatırım

Sur Yapı, 8 milyarlık yatırımla Türkiye’nin mega gayrimenkul projesini Antalya’da hayata geçiriyor. Sur Yapı, 1 milyon 300 bin metrekare alanıyla yeşil ve mavinin iç içe olduğu Antalya’nın özüne uygun modern bir şehir inşa ediyor. Firma, 19 bin bağımsız bölümden oluşan konutlar, ofisler, home office’ler, dükkanlar, çarşılar, okullar, sağlık alanları, ibadet alanları, sosyal alanlar, müzeler ve büyük kent parkı oluşturuyor.

 

Düzenleyen:  - EMLAK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...