Kuru yük gemisinde korkutan yangın! Çanakkale Boğazı yeniden trafiğe açıldı

Düzenleyen: / Kaynak: Ajanslar
- Güncelleme:

Güncel Haberleri  / Ajanslar

Çanakkale Boğazı'nda AK DISCOVERY isimli 107 metrelik kuru yük gemisinde yangın çıktı. Gemideki 14 personelden 1'i yaralı olarak tahliye edildi. Öte yandan geminin Mısır'dan Bulgaristan'a gitmek üzere yola çıktığı belirtildi. Ekipler tarafından süratle müdahale edilen yangın saatler sonra söndürüldü. Çanakkale Boğazı ise yeniden çift yönlü trafiğe açıldı.

Mısır'dan Bulgaristan'a giden AK DISCOVERY isimli 107 metrelik kuru yük gemisinin makine dairesinde Çanakkale Boğazı'nda geçiş yaptığı sırada yangın çıktı. Ekiplerin hızlıca müdahale ettiği yangın, olaydan saatler sonra söndürüldü.

EKİPLER HIZLA BÖLGEYE SEVK EDİLDİ

Varna Limanı'na gittiği öğrenilen 107 metre uzunluğundaki Barbados bandıralı "AK DISCOVERY" adlı kuru yük gemisinde Akbaş mevkisinde yangın çıktığı ihbarı üzerine, bölgeye Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğüne bağlı Kurtarma-13, Kurtarma-3 ve TÜRKELİ römorkörleri ile KIYEM-1 hızlı tahlisiye botu sevk edildi.

Kuru yük gemisinde korkutan yangın! Çanakkale Boğazı trafiğe çift yönlü kapatıldı - 1. Resim

YARALILAR HASTANEYE KALDIRILDI

Çanakkale Boğazı'nda gemi trafiği de çift yönlü geçici olarak askıya alındı. Yangında, geminin 14 kişilik mürettebatı arasında yer alan Suriye uyruklu Obaid Mohamadnor yaralandı. Sahil Güvenlik Botu "KB 73" ile kıyıya çıkarılan yaralı, Çanakkale Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Kuru yük gemisinde korkutan yangın! Çanakkale Boğazı trafiğe çift yönlü kapatıldı - 2. ResimYANGIN SÖNDÜRÜLDÜ, BOĞAZ YENİDEN TRAFİĞE AÇILDI

Kıyı Emniyeti ekiplerinin çalışması sonucu yangın söndürüldü. Soğutma çalışmalarının tamamlanmasının ardından kuru yük gemisi, Kıyı Emniyeti ekiplerinin refakatinde Karanlık Liman bölgesine demirletildi. Geminin güvenli bölgeye çekilmesiyle Çanakkale Boğazı transit gemi geçişlerine çift yönlü açıldı.

Düzenleyen:  - Güncel
Kaynak: Ajanslar
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...