Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'de

Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'de

GÜNDEM Haberleri

Recep Tayyip Erdoğan 30 Ağustos Zafer Bayramı törenine ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatı ile katıldı.

Mustafa Kemal Atatürk, 92'nci yıldönümünü kutladığımız 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'de anıldı. Törene Recep Tayyip Erdoğan törene ilk kez Cumhurbaşkanı ve Başkomutan sıfatıyla katıldı.Devletin zirvesi 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün mozalesine çelenk bıraktı.Kortejde, çiçeği burnunda Başbakan Ahmet Davutoğlu ve yeni kabinenin üyeleri de hazır bulundu. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genelkurmay Başkanı Necdet Özel'in aralarından bulunduğu yetkililer, Atatürk'ün mozolesine çelengi bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulundu. Törene ilk defa Cumhurbaşkanı ve Başkomutan sıfatıyla katılan Erdoğan Anıtkabir özel defterini imzaladı. Ve metni okudu
Erdoğan, şunları kaydetti:
Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'de
"Aziz Atatürk, büyük zaferin 92. yıl dönümünde bizlere miras olarak bıraktığın cumhuriyeti yine bizlere hedef olarak gösterdiğin muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak için tüm gücümüzle çalışıyor, gayret gösteriyoruz. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkma iradesinin en önemli sembollerinden biri olan büyük zaferin kazanılmasında emeği geçen, başta zatı aliniz olmak üzere tüm komutanlarımızı, subaylarımızı, askerlerimizi, halkımızı minnetle anıyorum. Büyük zafer, milletimizin bin yıllık vatanı Anadolu'nun ebedi yurdumuz olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermesi bakımından da ayrı bir öneme sahiptir. Kurtuluş Savaşımız boyunca dünyanın dört bir yanından dualarıyla ve verebildikleri herşeyle milletimize destek olan tüm kardeşlerimize de bu vesileyle bir kez daha şükranlarımı ifade ediyorum. Vatan topraklarının düşman işgalinden kurtarılması ve korunması uğrunda mücadele eden şehitlerimize ve gazilerimize milletim adına Allah'tan rahmet diliyorum. Ruhun şad olsun."
Erdoğan ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla Zafer Bayramı'nda Anıtkabir'de
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.TFF'nin internet sitesinde yer alan kutlama mesajda şu ifadelere yer verildi:"Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 92 yıl önce aziz milletimizden aldığı güçle Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nde aldıkları unutulmaz zafer, bir ulusun kaderini değiştirmiş ve ülkemizin özgürlüğünden asla vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir. Ulusumuzun 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, Ulu Önder Atatürk, silah arkadaşları ve Büyük Zafer'e emek verenleri minnet ve saygıyla anıyoruz."


Türk sporunun "Üç büyükleri" diye adlandırılan Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.Kulüplerin resmi internet sitelerinde yer alan mesajlarda, günün anlam ve önemine dikkat çekilerek, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 92. yıl dönümü kutlandı.

Sarı-lacivertiler, kulüp olarak yayımladığı mesajın yanı sıra başkan Aziz Yıldırım da resmi internet sitesi aracılığıyla, "Tüm halkımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyor, başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman gazilerimizi, şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum" mesajını verdi.

Galatasaray Kulübü'nden yayımlanan mesajda ise "Bir ulusun birlik ve beraberlik ruhunu tüm dünyaya gösterdiği, milli mücadele sürecinin en büyük adımı, Büyük Taarruz Zaferinin 92. yılını kutluyoruz. Bu büyük zaferin 92. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatanı uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz" denildi.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman da siyah-beyazlı kulübün internet sitesinde yayımladığı mesajında, "Aziz vatan topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümünde, tüm Türk milletinin Zafer Bayramı'nı kutluyorum. Bu vesileyle en büyük Beşiktaşlı Ulu Önder Atatürk'ün izinde olduğumuzu bir kez daha tekrarlarken, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum" ifadelerine yer verdi.

Erdoğan başkomutan sıfatıyla tebrikleri kabul etti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını başkomutan sıfatıyla Çankaya Köşkü'nde kabul etti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü kutlamalarını başkomutan sıfatıyla Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Erdoğan, Anıtkabir'deki törenin ardından Çankaya Köşkü'ne geçti.Devlet erkanı ve diğer davetliler, Köşk'ün Küçük Resepsiyon Salonu olarak adlandırılan bölümünde törenin başlamasını bekledi. Bu sırada, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile sohbet etti. TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, nbsp;Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, Yargıtay Başkanı Ali Alkan, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör, Bakanlar Kurulu üyeleri, kuvvet komutanları ile diğer bazı üst düzey askeri yetkililer, bazı milletvekilleri ve Başbakanlık Müsteşarı Fahri Kasırga'nın da aralarında bulunduğu üst düzey bürokratlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebriklerini sundu. nbsp;
Türkiye'de görev yapan büyükelçiler ve yabancı misyon şefleri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hem göreve başlamasından dolayı "hayırlı olsun" dileklerini ilettiler hem de Zafer Bayramı'nı kutladılar. nbsp;
Her rütbeden asker, askeri öğrenci temsilcileri ile Genelkurmay Başkanlığından bazı sivil personel de törene katılarak, Erdoğan'a tebriklerini iletti.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, günlük programında yer almasına rağmen törene katılmadı. nbsp;
Daha önce Genelkurmay Başkanlığında yapılan tebrik kabul töreni, ulusal ve resmi bayramlara ilişkin yönetmeliğin Zafer Bayramı kutlamalarıyla ilgili bölümünde yer alan, "Cumhurbaşkanı tarafından Cumhurbaşkanlığında tebrikat kabul edilir" maddesi uyarınca, ilk kez geçen yıl Çankaya Köşkü'nde yapılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...