Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Davutoğlu: 'Kobani'ye geçişler başlamış değil'

/ Kaynak: AA
Davutoğlu: 'Kobani'ye geçişler başlamış değil'

GÜNDEM Haberleri  / AA

Başbakan Davutoğlu, "Bazı güçlerin Kobani'ye geçmesi konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Ancak geçişler başlamış değil" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığında, bakanlığının çalışmalarıyla ilgili brifing aldı. Davutoğlu, yaklaşık 3 saat süren basına kapalı bilgilendirme toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "Üçüncü (nükleer) santrali yeterli insan unsuru yetiştikten sonra 2018-2019'dan itibaren yüzde 100 milli bir şekilde yapma konusunda gerekli çalışmaları başlatma talimatı verdim" dedi.


Başbakan Ahmet Davutoğlu, Peşmerge güçlerinin Kobani'ye geçişine yönelik bir açıklama yaptı. Konuyla ilgili görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Davutoğlu, 'geçişin yalnızca insani ve lojistik destek çerçevesinde' olacağını söyledi.

'HENÜZ GEÇİŞ YOK'

Geçişin henüz başlamadığını ancak görüşmelerin sürdüğünü ifade eden Davutoğlu, şunları söyledi:
"Kobani, Suruç'tan ayrılamaz. Her türlü yardımları yaptık. Kobani'deki durumu dengeleyebilmek veya Kobani'deki durumu, en azından zararlarını minimize edebilmek için bazı unsurların Kobani'ye geçişi konusunda da insani ve lojistik amaçlı olarak söylüyorum, görüşmeler sürüyor, bu görüşmeler çerçevesinde gerekli adımlar atılır."


'HALEN AÇIĞIMIZ VAR'
Davutoğlu'nun enerji başlığı altında da açıklamaları oldu.


Cumhuriyet'in ilk 50 yılında 3200 megawatt yatırım yapıldığını ve 2009'dan bu yana her sene bundan daha fazla yatırım yapıldığını ifade eden Başbakan, şunları ifade etti:


"Hala enerji açığımız var. Enerj açığı refahın işaretidir. Bunlar bizim için çok ciddi meydan okumalardır. Bu açıdan bakıldığında önemli açılımlar yaptık.


İç arzı dış etkilerden bağımsız şekilde en yüksek seviyeye çıkarmak . Bun nasıl yapabilriz? Nükleer enerji.. Çevresel koşulları göz önünde tutarak yapacağız bunu.


Üçüncü (nükleer) santrali yeterli insan unsuru yetiştikten sonra 2018-2019'dan itibaren yüzde 100 milli bir şekilde yapma konusunda gerekli çalışmaları başlatma talimatı verdim.


Madencilerle yaptığımzı görüşmelerde, madencilerin karşı karşıya kaldığı sorunlar hakkında bilgiler verdiler. İşçilerimiz haklarını korurken işverenler için de dikkat etmeliyiz. Sektörün gelecekteki güvenli itibarı ve kazalara yönelik çalışacağız.


Türkiye bazı alanlarda ciddi maden imkanlarına sahiptir. Çeşitliliği bağlamında en zenginlerinden. Bir maden stratejisi ile ülkemizin kaynakları kullanması için elimizden geleni yapacağız."


'SİSMİK ÇALIŞMA YAPILACAK' nbsp;
Bölgedeki krizlerden dolayı oluşan petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar konusunda Türkiye'nin B planı ve Türkiye'nin güneyinde bir enerji savaşı ya da krizi ihitmalinin olup olmadığı sorusu üzerine Davutoğlu, şunları ifade etti:


"Her senaryoya hazır olmak gerekir. Enerji krizlerine karşı gerekli tedbirleri alıyoruz. Kıbrıs adasının etrafında Rumların olduğu kadar Türklerin de var. Kıbrıs Rum tarafı tek taraflı kaynakları tekeline almak için uğraştı. Müzakereler çerçevesinde sorun hallolsun dedik. Akdeniz'de birlikte çalışalım teklifi yaptık. Barbaros gemisi sismik çalışmaları yapacak. Güvenini de sağlayacağız geminin."

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...