Türkiye'nin Paris Büyükelçisi hakkı Akil'e boyalı saldırı!

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi hakkı Akil'e boyalı saldırı!

GÜNDEM Haberleri

Türkiye ve Fransa'da Laiklik" konferansına konuşmacı olarak katılan Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, boyalı saldırıya uğradı.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, Paris Descartes Hukuk Fakültesi'nde düzenlenen 'Türkiye ve Fransa'da Laiklik' konferansında bir kişinin boyalı saldırısına maruz kaldı. Konuşma yaptığı sırada kürsüye yaklaşan bir kişi elindeki boyalı sıvıyı Büyükelçi Akil'in üzerine fırlattı.

Saldırıyı Ermeni asıllı bir Fransız'ın gerçekleştirdiği belirlendi. Saldırı sonrası açıklama yapan Hakkı Akil, saldırganın Ermeni asıllı Fransız vatandaşı olduğunu belirtti.

Güvenlik görevlilerinin saldırganın kimliğine ulaştığını dile getiren nbsp; Akil, "Daha öncede saldırdılar. Marsiya'da ve Paris'te Turizm Ofisine de saldırdılar." dedi.

Saldırıların artıp armayacağı konusunda düşünceleri sorulan Hakkı Akil, "O konuyu diasporaya sormanız lazım. Artması şaşırtıcı olmaz!" yanıtını verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...