Zekeriya Öz'ün ihraç belgesi PTT'de yok oldu

Zekeriya Öz'ün ihraç belgesi PTT'de yok oldu

GÜNDEM Haberleri

HSYK'nın Zekeriya Öz hakkında verdiği ihraç kararının PTT Kargo'da kaybolduğu ortaya çıktı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) meslekten çıkardığı Zekeriya Öz'e tebliğ edilmek üzere gönderilen 100 sayfa ve 548 gramlık ihraç kararının PTT Kargo'da yok olduğu anlaşıldı. Evraklar eksik olduğu için ihraç kararının tebliğ edilmesi de gecikti. PTT'nin, evraklar eksik olduğu için kararın tebliğ edilemediğini bildirmesi üzerine HSYK tarafından yeniden hazırlanan evraklar, 10 Ağustos 2015 tarihinde Öz'ün avukatı Ulvi Murat Atabay'a tebliğ edildi. Ancak bu sırada 'savcı' unvanı devam eden Öz, evrakların tebliğ edildiği gün yurtdışına kaçtı.


2. DAİRE'DE MUHALİF ZIRH


HSYK, sözkonusu sabotaja ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. HSYK ayrıca evrakların nasıl kaybolduğunun ortaya çıkarılması için de PTT'den idari soruşturma yapmasını istedi. HSYK 2. Dairesi, 12 Mayıs 2015 tarihinde 5'e 2 oy çoğunluğuyla aldığı kararda, 17-25 Aralık darbe girişimi savcıları Zekeriya Öz, Celal Kara, Muammer Akkaş ve Mehmet Yüzgeç ile Hakim Süleyman Karaçöl'ün meslekten ihracına karar vermişti. Karara muhalif kalan üyeler Mustafa Kemal Özçelik ve Mahmut Şen'in muhalefet şerhlerini yazmamaları nedeniyle karar tamamlanamadı. İki üye muhalefet şerhlerini 29 Haziran 2015 tarihinde sunabildi. Bu nedenle karar dosyaları da ancak 7 Temmuz'da tüm üyeler tarafından onandı.


548 GRAMLIK EVRAK KAYIP


7 Temmuz'da tüm üyeler tarafından onanan 4 isim hakkında her biri 548 gram halinde olan, 100'er sayfa karar bölümü ile bir sayfa tebligat evrakından oluşan dosyalar, bir gün sonra savcı ve vekillerine tebliğ edilmek üzere HSYK yerleşkesindeki PTT Şubesi'ne teslim edildi. Kararın sözkonusu isimlere tebliğ edilmesi beklenirken, PTT Genel Müdürlüğü, 30 Temmuz'da HSYK'ya gönderdiği yazıda, Öz dosyasının eksik olması nedeniyle adrese teslim edilemediğini bildirdi. Yazının ardından harekete geçen HSYK, ilk önce evrakların eksik gönderilmiş olabileceği ihtimali üzerinde durdu. Ancak evrakların PTT'ye tam olarak teslim edildiği anlaşıldı. Bunun üzerine ise Öz'e tebliğ edilmesi gereken 548 gramlık evrakın PTT'de kaybolduğu ya da yok edildiği belirlendi.


HSYK YENİDEN GÖNDERDİ


HSYK, PTT'de yaşanan tebligat sabotajının ardından Zekeriya Öz'ün ihracına ilişkin evrakları yeniden hazırladı. Belgeler, 10 Ağustos'ta Öz'ün avukatı Ulvi Murat Atabay'a tebliğ edildi. Ancak kararın tebliğ edildiği gün dönemin savcısı Zekeriya Öz, Sarp Sınır Kapısı'ndan geçerek Gürcistan'a kaçtı. Öz hakkındaki yakalama kararı da, dönemin savcısı kaçtıktan bir gün sonra çıkarıldı. Zekeriya Öz'ün firarından bir gün sonra avukatı Murat Atabay, HSYK'nın ihraç kararına itiraz etti. 'Yeniden inceleme' talebinin henüz karara bağlanamaması nedeniyle Öz hakkındaki meslekten ihraç kararı henüz kesinleşmedi. HSYK, önümüzdeki günlerde Öz'ün talebini karara bağlayacak. Talep reddedilirse, ihraç kararı da kesinleşmiş olacak.


Kaynak: Osman Özgan - Yeni Şafak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...