Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mardin ve Hakkari'den kara haber: 6 asker şehit

Düzenleyen:
Mardin ve Hakkari'den kara haber: 6 asker şehit

GÜNDEM Haberleri

2 ilden çok acı haber! Mardin'de PKK'lı teröristlerin silahlı saldırısında 2 asker, Hakkari'de el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu 4 asker şehit oldu.

Mardin ve Hakkari'den bu sabah acı haberler peş peşe geldi. Genelkurmay Başkanlığı, Mardin Derik ve Hakkari Çukurca'da PKK'lıların saldırıları sonucu 6 askerin şehit düştüğünü duyurdu.

MARDİN'DE SİLAHLI SALDIRI: 2 ASKER ŞEHİT

Genelkurmay'dan yapılan açıklama şöyle:

"24 Haziran 2016 Cuma günü Mardin-Derik ilçesi Bayırköy Mahallesinde adli arama faaliyeti icra eden unsurlarımıza bölücü terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız saat 06.30'da şehit olmuştur.

HAKKARİ'DE BOMBALI TUZAK: 4 ASKER ŞEHİT

Ayrıca Hakkari Çukurca karayolunun emniyetini alan unsurlarımızın bulundukları bölgede, el yapımı patlayıcıların patlaması sonucu dört kahraman silah arkadaşımız saat 07.15'te şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu alçakça saldırılarda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz."

MARDİN ŞEHİTLERİNİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Mardin'de şehit düşen askerlerin Astsubay Mustafa Ayna ve Uzman Çavuş Oğuz Emre Erkoç olduğu öğrenildi. Şehit olan askerlerin Çorumlu olduğu belirtildi.

Mardin ve Hakkari'den kara haber: 6 asker şehit

ÇORUM'DAKİ BABAEVİNDE YAS

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Astsubay Üstçavuş Mustafa Ayna'nın (29) şehadet haberi, Çorum'un Osmancık ilçesindeki babaevine ulaştı.

Evli ve bir çocuk babası Ayna'nın şehit olduğu haberi, Yeni Mahallesi'nde oturan baba Muzaffer Ayna'ya Kaymakam Cemalettin Demircioğlu, Belediye Başkanı Hamza Karataş ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı İrfan Kıymaz tarafından verildi.

Bu sırada fenalık geçiren bazı aile fertlerine 112 Acil Servis ekibince müdahale edildi. Şehidin baba ocağına Türk bayrakları asıldı. Şehidin akrabaları, yakınları ve komşuları da acı haber üzerine eve geldi.

Şehidin 2007 yılında göreve başladığı, kısa bir süre sonra yeni görev yeri Bolu'ya geçeceği öğrenildi. Şehidin babası Muzaffer Ayna'nın Osmancık Belediyesinde memur olarak görev yaptığı, Muğla'da yaşayan eşi Nazlı Ayna'ya da yetkililer tarafından haber verildiği belirtildi.

Şehidin naaşının Mardin'de düzenlenecek törenin ardından askeri uçakla Merzifon Havaalanı'na getirileceği, buradan da karayoluyla Çorum'a ulaştırılıp yarın öğle vakti defnedileceği öğrenildi.

Mardin ve Hakkari'den kara haber: 6 asker şehit

HAKKARİ ŞEHİTLERİ

Hakkari Çukurca karayolunda terör örgütü PKK tarafından yola döşenen el yapımı patlayıcı bombanın patlatılması sonucu şehit olan 4 askerden 2'sinin kimliği belli oldu. Uzman Çavuş Harun Koçak (25) ve Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek hain saldırıda şehit düştü.

ATEŞ, YOZGAT VE KIRŞEHİR'E DÜŞTÜ

Şehit Uzman Çavuş Harun Koçak'ın (25) acı haberi Yozgat'ın Çekerek ilçesindeki baba ocağına ulaştı. Alim ve Miyase Koçak çiftinin 3 oğlundan biri olan şehit Harun Koçak'ın acı haberini Çekerek ilçesine bağlı Kayalar köyündeki baba ocağına İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Jandarma Albay Selçuk Yıldırım, Çekerek Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu ile beraber verdi. Şehit haberinin duyulmasıyla birlikte vatandaşlar şehidin baba ocağına akın etti. Şehidin cenazesinin yarın Çekerek'te düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kayalar köyünde toprağa verileceği belirtildi.

Mardin ve Hakkari'den kara haber: 6 asker şehit

Hakkari Çukurca'da teröristler tarafından yola döşenen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Mustafa Gevrek'in acı haberi Kırşehir kent merkezindeki baba ocağına ulaştı. Şehit evine Türk bayrağı asıldı.

MAĞARADA 2 TERÖRİST CESEDİ BULUNDU

Öte yandan Hakkari'de bir mağarada iki PKK'lının cesedi ile çok sayıda mühimmat bulundu.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, 23 Haziran 2016 tarihinde Hakkari Yüksekova Gevanakurki Tepe üs bölgesinde icra edilen mevzi geliştirme faaliyetleri esnasında bir mağara tespit edildi. Mağarada yapılan aramada çürümüş halde iki bölücü terör örgütü mensubu teröristin cesedi ile iki adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 581 adet Kaleşnikof fişeği, 302 adet Biksi fişeği, 772 adet 12.7 mm'lik uçaksavar makineli tüfeği fişeği, dört adet RPG-7 sevk fişeği, yedi adet Kaleşnikof şarjörü, bir adet YAESU telsiz, 16 adet gaz maskesi, altı takım kışlık elbise, bir adet DVD player, 20 adet DVD, bir adet akü, iki adet UPS, iki adet SD kart, bir adet güneş paneli, çok miktarda cep sobası, muhtelif örgütsel doküman, ilk yardım malzemesi, temizlik malzemesi, kimlik ve fotoğraf ele geçirildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...