Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İngiltere açıklaması!

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İngiltere açıklaması!

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TÜMSİAD iftarında İngiltere'deki referandumla ilgili ilk yorumu yaptı.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Eski Türkiye'nin krizlere karşı mukavemeti zayıftı. Yine aynı oyunları oynamak istediler.

"1 AY İÇİNDE NEFESLERİ KESİLDİ"

2002-2007 yılları arasında Türkiye'yi istikrarsız hale getirmek için girişilen çabalar sonuç vermeyince 2013'ten itibaren yeni ve daha cüretkar bir projeyi devreye soktular ama ne yaptılarsa olmadı. Finans oyunları kafi gelmedi, Türkiye eksilenin yerine yenisini süratle koymayı başardı. Halkın bir kesimini sokağa dökme çabaları netice vermedi. Bir ay içinde nefesleri kesildi. Herkes evine, işine, gücüne döndü.

Biliyoruz ki mevcut sorunları kaşımaya devam edecekler. Yeni senaryolarla ülkemizi köşeye sıkıştırmaya çalışacaklar.

"YIĞINAK YAPTIKLARI İLÇELERDE YOK OLUP GİTTİLER"

Eylem için yığınak yaptıkları ilçelerde yok olup gittiler. Milletimizi tüm bu saldırılara karşı sağlam duruş sergilemiştir.

Verilen mücadelenin bir de bedeli var. En büyük bedeli şehitlerimiz ve aileleri veriyor. Bedel ödediğimiz bir diğer alan da ekonomidir. Fakat bu üstesinden gelemeyeceğimiz bir sıkıntı değildir.

"YENİ TÜRKİYE'NİN DOĞUM SANCILARI"

Temel ekonomik veriler ülkemizin yeniden yükseliş trendine girdiğini gösteriyor. Yaşadığımız tüm badireleri tüm mazlumların ümidi olan Yeni Türkiye'nin doğum sancıları olarak görüyorum.

İNGİLTERE'DEKİ REFERANDUM

(Gülümseyerek) Öncelikle demokrasiye, milli iradeye saygıyı esas alan bir siyasi anlayışın mensupları olarak referandum sonuçlarının İngiliz halkı için hayırlı olmasını diliyorum.

Tüm dünya ile birlikte biz de referandum sonucunun "evet" olarak çıkmasını bekliyorduk. Ama sonuç bu şekilde teşekkül etti. Bunu Avrupa için yeni bir dönemin başlangıcı olarak görüyorum.

Avrupa Birliği'nin Türkiye ile ilgili çifte standardı artık gizlenemeyecek hale gelmiştir. Bize engel üstüne engel koydular ve 53 yıldır bizi kapılarında beklettiler. Hala bekletiyorlar.

"3 BİN YIL DİYORDUNUZ, 3 GÜN BİLE DAYANAMADINIZ"

İngiltere ne dedi? "3 bin yılına kadar Türkiye giremez" dedi. E şimdi ne oldu? Hadi buyurun bakalım. 3 gün bile dayanamadın bak.

"KOPENHAG KRİTERLERİ'NİN ADINI DEĞİŞTİRİRİZ"

Biz de artık, Kopenhag Kriteleri'ni Ankara Kriterleri olarak değiştirir ve yolumuza devam ederiz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...