Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Milli Savunma Bakanı'na sert tepki

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Dışişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan Milli Savunma Bakanı'na sert tepki

GÜNDEM Haberleri  / AA

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos'un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sözlerine ilişkin, "Milli Savunma Bakanı Kammenos’u bir kez daha, devlet sorumluluğuna ve ciddiyetine uygun hareket ederek, bundan böyle benzer açıklamalar ve eylemlerden imtina etmeye davet ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Bakanlık'tan yapılan yazılı açıklamada, "Gelişmeleri sağduyulu bir  bakış açısıyla değerlendirme ve ifade etme kapasitesinden yoksun olduğunu  bildiğimiz Yunanistan Milli Savunma Bakanı’nın 1 Aralık günü sarfettiği Sayın  Cumhurbaşkanımıza yönelik ifadelerini kendisine aynen iade ediyoruz." ifadesine  yer verildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kıbrıs Adası'nda terör ve tedhiş eylemlerinde bulunmuş olan EOKA  örgütü irtibatlı kuruluşları geçtiğimiz günlerde ödüllendirecek kadar izan  kaybına uğrayan Milli Savunma Bakanı’nın tutumu iki ülke arasında geliştirmeye  çalıştığımız iş birliği çabalarına zarar vermektedir. Milli Savunma Bakanı  Kammenos’u bir kez daha, devlet sorumluluğuna ve ciddiyetine uygun hareket  ederek, bundan böyle benzer açıklamalar ve eylemlerden imtina etmeye davet  ediyoruz."

KAMMENOS NE DEMİŞTİ?

Yunanistan Milli Savunma Bakanı Panos Kammenos, dün Cumhurbaşkanı  Erdoğan'a yönelik, "Erdoğan Lozan'ı istemiyorsa, Sevr'i verelim." şeklinde  açıklamalarda bulunmuştu.
 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...