Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İbadete açılan Ayasofya için suç duyurusu

İbadete açılan Ayasofya için suç duyurusu

GÜNDEM Haberleri

Trabzon'da, bazı sivil toplum kuruluşları, 52 yıl aradan sonra Cuma günü vakit namazı kılınan Ayasofya'da yapılan düzenlemeler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Trabzon'da, bazı sivil toplum kuruluşları, 52 yıl aradan sonra Cuma günü vakit namazı kılınan Ayasofya'da yapılan düzenlemelerin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundu. Trabzon'da bazı sivil toplum kuruluşları, bugün savcılığa giderek 52 yıl aradan sonra ilk kez geçen hafta Cuma günü vakit namazı kılınan Ayasofya'da yapılan düzenlemelerin hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet' gerekçesiyle ilgililer hakkında suç duyurusunda bulundular. Trabzon İli ve İlçeleri Eğitim Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı, Mimarlar Odası Trabzon Şubesi. Fatih Mahallesi Muhtarlığı, Ayasofyalılar Yardımlaşma Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği ve Trabzon Sanat Evi Derneği temsilcileri, hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini Trabzon Cumhuriyet Savcılığı'na verdiler.
Dilekçede, Ayasofya'nın cami olarak kullanılması için yapının iç kısmında yapılan tadilat ve düzenlemelerin 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na aykırı olduğu, söz konusu tadilat ve düzenleme için ilgili kurumlardan izin alınıp alınmadığının araştırılması, düzenleme için eğer izin alınmamışsa yapılan düzenlemelerin durdurularak sorumluların 2863 sayılı "Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na muhalefet" suçundan cezalandırılması istendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...