Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Öldürülen 6 terörist, 23 şehidin faili çıktı

Düzenleyen:
Öldürülen 6 terörist, 23 şehidin faili çıktı

GÜNDEM Haberleri

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hâle getirilen teröristlerden birinin aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer aldığı ve sözde Gap-Rıha sorumlusu olduğu belirlendi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 6 teröristten birinin sözde Gap-Rıha sorumlusu olduğu ve İçişleri Bakanlığı'nın aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer aldığı belirlendi.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince 21 Ağustos'ta ilçeye bağlı Çimenli Mahallesi ve kırsal alanında başlatılan operasyonda 6 teröristin etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, teröristlerle ilgili yapılan kimlik tespitinde, aranan teröristler listesinde "mavi" kategoride yer alan sözde Gap-Rıha sorumlusu Ş.B, sözde Derik sorumlusu H.B, sözde Viranşehir sorumlusu D.İ. ile S.G, P.A. ve Sabri kod adlı teröristin olduğu belirtildi.

23 ŞEHİDİN FAİLLERİ

Özellikle Derik, Mazıdağı ve Viranşehir ilçelerindeki birçok saldırının planlayıcıları ve failleri olduğu belirlenen teröristlerin, Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki adliye lojmanlarına ve Cevizlik Mahallesi'ndeki Cevizlik Jandarma Karakol Komutanlığı'na bomba yüklü araçla düzenlenen saldırılar, Şanlıurfa ve Mardin'de 19 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın şehit edildiği, 52 güvenlik görevlisi ve 26 vatandaşın yaralandığı terör olaylarını planlayan, talimatını veren ve saldırılara katılan örgüt mensupları olduklarının tespit edildiği kaydedildi.

ANTİ-TANK GÜDÜMLÜ FÜZE ELE GEÇİRİLDİ

Açıklamada, aynı bölgede devam eden arazi arama tarama çalışmalarında ise anti-tank güdümlü füze, 6 uzun namululu silah, 2 tabanca, 13 şarjör, 216 fişek, telsiz ve el yapımı patlayıcı düzeneği ile çok sayıda örgütsel doküman ve yaşam malzemesi ele geçirildiği bildirildi.

Açıklamada, bölge halkının desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak için il genelinde terörle mücadele kapsamında düzenlenen operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurgulandı.

Kızıltepe ilçesinde 21 Eylül'de İHA yardımıyla 6 kişilik PKK'lı grubun tespit edilmesi üzerine başlatılan hava destekli operasyonda 6 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilmişti.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...