Üsküdar-Ümraniye metro hattı açıldı mı? | Üsküdar Ümraniye metrosu ne zaman açılacak?

Düzenleyen:
Üsküdar-Ümraniye metro hattı açıldı mı? | Üsküdar Ümraniye metrosu ne zaman açılacak?

GÜNDEM Haberleri

İstanbulluların merakla beklediği Üsküdar-Ümraniye metro hattının açılacağı tarih belli oldu. Milyonların hayatını kolaylaştıracak olan metro hattının açılış tarihini İBB Başkanı Mevlût Uysal Twitter'dan yaptığı açıklamada 15 Aralık Cuma günü olarak belirtti. İşte Üsküdar-Ümraniye metro hattı ile ilgili detaylar...

Milyonlarca İstanbullunun heyecan içinde beklediği Üsküdar Ümraniye metro hattının açılacağı tarih belli oldu! İBB Başkanı Mevlût Uysal, açılış haberini Twitter'dan duyurdu. Milyonların hayatını kolaylaştıracak metro hattının açılışı 15 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile gerçekleştirilecek. İşte Üsküdar Ümraniye metro hattı ile ilgili detaylar...

Üç ilçeden geçecek metro hattında Üsküdar, Fıstıkağacı, Bağlarbaşı, Altunizade, Kısıklı, Libadiye, Çarşı, Ümraniye, İnkılap Mahallesi, Çakmak, Ihlamurkuyu, Altınşehir, Lise, Dudullu, Toplu Konutlar, Çekmeköy ve Sancaktepe istasyonlarının aralarında yer aldığı 16 istasyon yer alacak.
 
SAATTE 64 BİN 800 YOLCU
 
21 adet 6'lı dizili 126 vagon hizmet verecek. Her bir dizide maksimum 1620 yolcu taşınabilecek. Maksimum yolcu kapasitesi saatte 64.800 yolcu/saat/yön olacak.
 
Trenin maksimum hızı 80km/saat olacak. İlk istasyon ve son istasyon arası ortalama seyahat süresi 24 dakika olacak.
 
90 SANİYEDE BİR SEFER
 
İstasyonlarda durma süresi 20 saniye olacak. 90 saniyede bir sefer düzenlenecek.

BÖLGE DEĞERLENECEK

Yapılan bu dev projenin ardından bölgenin değerleneceği, ev kiralarının artacağı konuşuluyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...