TSK, F-16'ların harekâta nasıl hazırlandığını yayınladı

Düzenleyen:
TSK, F-16'ların harekâta nasıl hazırlandığını yayınladı

GÜNDEM Haberleri

Zeytin Dalı Harekatı'nın en önemli unsurlarından olan F-16 ve pilotlarının uçuş öncesinden uçuşa kadar yaşadıkları süreç Genelkurmay'ın yayınladığı videoda yer aldı.

TSK'nın Afrin'i terör örgütlerinden temizlemek ve sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı devam ediyor. Harekatta başından itibaren önemli bir rolü ise F-16'lar oynuyor.

TSK VİDEOYLA F-16'LARIN HAREKATINI ANLATTI
Genelkurmay Başkanlığı'nın Youtube hesabından "Muharip Uçakların Alarm Reaksiyon Görev Hazırlığı ve İcrası" başlığıyla yayınlanan videoda F-16 uçaklarının scramble (alarm reaksiyon) durumunda nasıl kalktıkları anlatıldı.

İHA GÖRÜYOR F-16 VURUYOR
Zeytin Dalı Harekatı'nda İHA'ların tespit ettiği hedefler Diyarbakır Hava Üssü'ne bildiriliyor. Burada 7/24 hazır bulunan pilotlar gelen alarmla 2-3 dakika içerisinde hazır olup havalanıyor ve hedefleri vuruyor.

SCRAMBLE NEDİR?
Askeri havacılık terimi olan "scramble" hava sahasının ihlali durumunda savaş uçaklarıyla acil olarak yapılan kalkışa verilen addır.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...