Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Suriye'de yakalanmıştı, Kırşehir'de tutuklandı

Düzenleyen:
Suriye'de yakalanmıştı, Kırşehir'de tutuklandı

GÜNDEM Haberleri

Terör örgütü DEAŞ üyeliğinden aranan kadın Suriye'de yakalanmıştı. Yerköy Adliyesine sevk edilen 3 çocuk annesi H.K tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Hollanda'da çalıştıktan sonra emekli olan eşi ve çocuklarıyla Ankaraya yerleşen, daha sonra da DEAŞ'a katılmak üzere Suriye'ye giden Kırşehir'in Çiçekdağ ilçesi nüfusuna kayıtlı H.K. (35) hakkında Kırşehir Jandarma Komutanlığınca çalışma başlatıldı.

Yapılan soruşturmanın ardından H.K. ve eşi için "DEAŞ üyeliği" suçlamasıyla Yozgat'ın Yerköy Sulh Hukuk Hakimliğinden yakalama kararı çıkarıldı.

DEAŞ mensuplarının Suriye'de girdiği bir çatışmada eşini kaybeden H.K, Türkiye'ye giriş yapmaya çalışırken Cerablus'ta Özgür Suriye Ordusu birliklerince yakalandı.

Hakkında arama kararı bulunan H.K, Kırşehir'e getirilerek jandarma ekibine teslim edildi. Jandarmadaki sorgusunun ardından "DEAŞ üyeliği" suçlamasıyla Yerköy Adliyesine sevk edilen 3 çocuk annesi H.K, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

H.K'nın ifadesinde, eşi Hollanda'da emekli olduktan sonra Ankara'da yaşamaya başladıklarını, kendisini zorla Suriye'ye götüren eşinin çatışmada öldüğünü ve evlendirildiği başka bir DEAŞ mensubundan hamile kaldığını söylediği öğrenildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...