Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Başkanı Donald Trump'tan 1915 olayları açıklaması

Düzenleyen:
ABD Başkanı Donald Trump'tan 1915 olayları açıklaması

GÜNDEM Haberleri

ABD Başkanı Trump, "İran'a Akdeniz'e ulaşma fırsatı vermeyeceğiz. Güçlü ve kalıcı iz bıraktıktan sonra Suriye'den çıkacağız" dedi. Trump, 1915 Olayları için "büyük felaket" ifadesini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, Ermeniler tarafından 1915  olaylarının yıl dönümü olarak kabul edilen 24 Nisan'a ilişkin yazılı  açıklamasında, Ermenice "Büyük Felaket" anlamına gelen "Meds Yeghern" ifadesini  kullandı. 

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamada, Trump'ın 1915 yılında  yaşanan olaylarla ilgili açıklaması kamuoyu ile paylaşıldı."Bugün, 20. yüzyılın en büyük toplu katliamlarından olan Meds  Yeghern'de acı çekmiş olanların anısını hatırlıyoruz." ifadesini kullanan Trump,  o dönem ABD'nin Osmanlı İmparatorluğu elçisi Henry Morgenthau'nun Ermeniler için  gösterdiği çabaları da andı.

ABD'de yeni bir yaşam kuran çok sayıdaki Ermeni olduğunu anımsatan  Trump, "Daha toleranslı bir gelecek kurmak için gerekli bir adım olarak, geçmişin  acı dolu unsurlarını hatırlamanın ve kabul etmenin öneminin altını çiziyoruz."  değerlendirmesini yaptı.

Açıklamada, "1915 yılından itibaren 1,5 milyon Ermeninin sınır dışı  edildiği, öldürüldüğü ya da tehcir edildiği" öne sürüldü.Trump geçen yılki açıklamasında da "Meds Yeghern" ifadesine yer  vermiş, önceki Başkan Barack Obama da konuyla ilgili tüm açıklamalarında bu  ifadeyi kullanmıştı.ABD başkanları, 1993 yılından (Bill Clinton'dan) bu yana 1915  olaylarıyla ilgili her yıl düzenli olarak yazılı açıklama yapıyor. 1915 olayları  genellikle "büyük felaket, tehcir ve katliam" gibi ifadelerle betimleniyor.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...