Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hollanda Büyükelçisi yarın Türkiye'de göreve başlıyor

Düzenleyen:
Hollanda Büyükelçisi yarın Türkiye'de göreve başlıyor

GÜNDEM Haberleri

Son dakika! Türkiye ile diplomatik ilişkilerin kötüleşmesinin ardından Hollanda'ya gönderilen Hollanda Büyükelçisi bugün geri dönüyor, yarın göreve başlayacak.

Mart 2017'den itibaren Türkiye ile Hollanda arasında yaşanan diplomatik krizi çözüm için ilk adımlar geçtiğimiz günlerde atılmıştı. Türkiye tarafından Lahey Büyükelçiliğine Şaban Dişli'nin atanmasının ardından, Hollanda da Ankara Büyükelçiliğini belirledi. Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi olarak Marjanne de Kwaasteniet atandı.

TÜRKİYE, HOLLANDA BÜYÜKELÇİLİĞİ'NE ŞABAN DİŞLİ'Yİ ATADI

Başkan Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Hollanda Nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne Şaban Dişli'nin atandığı bildirilmişti. Bu atamaların iki ülke ilişkilerinin gelişmesi açısından önemli olduğu vurgusu yapılıyor.

Hollanda hükümeti de Ankara Büyükelçiliği'ne Marjanne de Kwaasteniet'i atamıştı. Kwaasteniet de ülkesinin NATO Daimi Temsilciliği görevini yürütüyordu.

Hollanda Büyükelçisi yarın Türkiye'de göreve başlıyor

NE OLMUŞTU?

Hollanda, 16 Nisan anayasa değişikliği referandumu döneminde, ülkedeki Türk vatandaşlarıyla bir araya gelerek konuşma yapmayı planlayan Çavuşoğlu'nun uçağına verilen iniş iznini iptal etmişti.

Dönemin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın da 11 Mart 2017'de Rotterdam'daki Türk Konsolosluğu'na girişine izin vermeyen Hollandalı yetkililer, Kaya'nın korumalarını gözaltına almış ve kendisini polis eskortuyla Almanya'ya gitmeye zorlamıştı.

Gelişmeler üzerine Türkiye, ülke dışında bulunan Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi'nin dönmemesini istemişti. İki ülke, diplomatik temsilini karşılıklı olarak maslahatgüzar düzeyinde tutuyordu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...