Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bahçeli: 'CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devrini destekleriz'

Düzenleyen:
Bahçeli: 'CHP'nin İş Bankası'ndaki hisselerinin Hazine'ye devrini destekleriz'

GÜNDEM Haberleri

MHP Lideri Bahçeli, "İş Bankasındaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse biz gereğini yapacağız ve desteğimizi vereceğiz" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İş Bankası ile ilgili açıklamalarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Bahçeli, "19 Eylül 2018 tarihinde partimizi takip eden gazeteci arkadaşlarımızla bir yemek vesilesiyle bir araya gelmiştik. Bu kapsamda İş Bankası ile ilgili yapılan tartışmalar üzerine de görüşlerimizi açık seçik ifade etmiştik. Demiştim ki, CHP'nin Atatürk'ün mirası diye nitelendirilen payını Türk milletine iade etmesi gerekir, Atatürk’ün gerçek varisi Türk milletidir" ifadelerinde bulundu.

Bahçeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Macaristan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklama doğrultusunda, İş Bankası'ndaki CHP hisselerinin Hazine ve Türk milletine devri hususunda bir kanun teklifi Meclis’e gelirse parti olarak gereğini yapacak ve destek vereceklerini açıkladı. Bahçeli, "Tekraren ifade ediyorum, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek varisi büyük Türk milletidir" diye belirtti.

Macaristan ziyareti dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuşmuştu:

"Mesele İş Bankası değil. Mesele, Atatürk’ün vasiyetidir. Kılıçdaroğlu, ‘Oradan bizim kasamıza giren para yok ki’ diyor. Ben “Senin kasana para giriyor” demiyorum ki. Mahkeme kararıyla, Türk Dil Kurumu’na ve Türk Tarih Kurumu’na belirli bir temettü geliri aktarılıyor. Ama orada yönetim kuruluna CHP niye 4 adam koyuyor? Yönetim kurulundaymışlar ama, hiçbir inisiyatifleri yokmuş. Yönetim kuruluna gireceksin, ama inisiyatifin olmayacak. Böyle saçmalık olur mu?

İnisiyatifleri yoksa o dört kişiyi çeksinler o zaman. Diyoruz ki: Buradaki Atatürk’ün vasiyeti neyse bu vasiyetin hazineye devrini gerçekleştirelim. Bu şahıslara ait bir hak değildir. CHP’nin hakkı hiç değildir. MHP’li arkadaşlarla birlikte yapılacak bir yasal düzenlemeyle bu işin yoluna koyulabileceği kanaatindeyim."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...