Hayvanlara işkenceye ağır cezalar geliyor

Hayvanlara işkenceye ağır cezalar geliyor

GÜNDEM Haberleri

“Bunca zamandır neden bekletiyorsunuz. Cezaları artıran yasayı bir an önce çıkarın. İnsanlıktan nasibini almamış vicdansızlara gereken ceza verilsin.”

YÜCEL KAYAOĞLU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uzun zamandır kamuoyunun gündeminde olmasına rağmen, bir türlü çıkarılamayan hayvanlara eziyet edenlerin cezasının artırılmasına yönelik düzenleme için talimat verdi. Erdoğan, MYK toplantısında, hayvanlara işkence yapanlarla ilgili haberleri ve kamuoyunun tepkilerini dile getirerek “Bunca zamandır neden bekletiyorsunuz. İnsanlıktan nasibini almamış bu vicdansızları her gün görüyoruz. Bu nedir böyle, bir an önce çıkartın bu yasayı” dedi.

BELEDİYELERE UYARI
Erdoğan, kurmaylarından hayvanların korunması konusunda belediye başkanları ile temasa geçmelerini istedi. Erdoğan “Belediyelerimiz üzerlerine üstlerine düşen görevi yerine getirsinler. Gerek barınaklar konusunda, gerekse başka konularda” diye konuştu.

VETERİNERLİK HİZMETİ VERİLECEK
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki de “Efendim belediyelerin bir kısmında hayvan barınağı bile yok, olanlar da çok kötü, mezarlık gibi. Oralarda hayvan yaşamaz” dedi. Bunun üzerine Erdoğan “Öyle iş olur mu? Buraların hayvanların hayat şartlarına uygun mu, değil mi bakılması gerekir. Veterinerlik hizmetlerinin verilmesi gerekir. Buna ilişkin tüm altyapının sağlanması lazım. Öyle ki giriş ve çıkışları bile ona göre yapılmalı” diye konuştu.
AK Parti ve 24 Haziran seçimleri öncesinde Adalet Bakanlığının hazırladığı yeni düzenleme ile sahipli veya sahipsiz hayvanları öldürmek, işkence veya eziyet etmek suçunun cezasının artırılması öngörülüyordu. Düzenleme ile para cezası gerektiren bu suçlar hapis cezasına çevriliyor. Bu kapsamda, nesli yok olma tehlikesi altında olan bir hayvanı öldüren 3 yıldan 7 yıla kadar, birden çok hayvana karşı bu suçu işleyenin cezası yarı oranında artırılarak 4,5 yıldan 10,5 yıla kadar hapis cezası verilecek. Hayvanları birbirlerine zarar verecek şekilde dövüştürenler 2 aydan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılacak. Ayrıca sahipli veya sahipsiz hayvanları işkence yaparak öldürenlere de yine 4,5 yıla kadar hapis cezası uygulanacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...