Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım mesajı

Düzenleyen:
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 10 Kasım mesajı

GÜNDEM Haberleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 80. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajında, "Gazi'nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi anlatmalı, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine getirmeliyiz" dedi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda, milletimizi müşterek bir  ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa Kemal, istiklal mücadelemizi  Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır" değerlendirmesinde bulundu. 

Cumhurbaşkanı  Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal'in vefatının 80. yılı dolayısıyla  yayımladığı mesaja, "Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal'i, ebediyete irtihalinin yıl dönümünde saygıyla yad ediyorum." ifadesiyle başladı.

İstiklal Mücadelesi'ne önderlik eden, milletin eşsiz fedakarlığıyla bu  destansı mücadeleyi zafere ulaştıran Gazi Mustafa Kemal'in, üstün askeri  yönetimi, kararlı duruşuyla, başarılı bir komutan ve lider olarak dünya tarihinde  saygın bir yer edindiğini vurgulayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"Milletine duyduğu sonsuz güven ve inancıyla çıktığı zorlu yolda,  milletimizi müşterek bir ideal etrafında birleştirmeyi başaran Gazi Mustafa  Kemal, İstiklal Mücadelemizi Cumhuriyetimizin kuruluşuyla taçlandırmıştır.  Gazi'nin mücadeleci ve kurucu vasıflarını gençlerimize ve çocuklarımıza iyi  anlatmalı, onun 'en büyük eserim' dediği Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatmak ve  daha ileriye taşımak için üzerimize düşen sorumlulukları hep birlikte yerine  getirmeliyiz.

Cumhuriyetimizin 95. yılını iftiharla kutlayan Türkiye, istikrar  içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, ecdadımızın her dönemde önüne çıkan  engelleri birlik ve beraberlik içinde aştığını, milli ve manevi değerlerini her  şart altında yaşattığını, inandığı yoldan asla dönmediğini, istiklaline ve  istikbaline canı pahasına sahip çıktığını da unutmamalıyız."

Milli iradeye sahip çıkılması, demokrasinin güçlendirilmesi ve 2023  hedeflerine ulaşılması için yılmadan, yorulmadan çalışılmaya devam edileceğini  vurgulayan Erdoğan, geleceğe her zamankinden daha büyük bir ümitle bakıldığını  belirtti.

Erdoğan, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna  fedakarca şehit ve gazi olan kahramanları rahmet ve şükranla andı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...