İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'den İSMEK'in kadın yöneticilerine büyük terbiyesizlik

Düzenleyen:
İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'den İSMEK'in kadın yöneticilerine büyük terbiyesizlik

GÜNDEM Haberleri

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin kadınlara yönelik sözleri büyük tepki topladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli’nin toplantı yaptığı İSMEK’in kadın bölge sorumlularını aşağılayıp taciz ettiği ortaya çıktı. Bekâr olanların ellerini kaldırmalarını isteyen Şişli’nin daha sonra erkek müdüre dönerek “Bunları akşam itfaiyecilerle buluşturun. Bir gece düzenleyin, ne bu böyle herkes bekâr!” ifadelerini kullandığı belirlendi.

BAŞÖRTÜLERİNE DE LAF ATTI
Mağdurelerden 14 kadın Şişli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına, skandalla ilgili suç duyurusunda bulundu. Kadınlar savcılığa verdikleri ifadede  Şişli’nin başörtülerine de laf attığını belirterek şunları kaydetti:
“Yeşim Meltem Şişli, küçümseyici bir mimikle, ‘Hava sıcak. Başlarınız da kapalı zaten. Terliyorsunuz ve herkes kokuyor’ dedi. Ardından da ‘Başörtü ve çanta markalarınızı biliyorum, herkes havaya kaldırsın’ talimatı verdi. Biz de dediğini yaptık.”

“HAKARET VAR, CEZALANDIRILSIN”
Şikayetçi kadınlar, “Bu sözlerden biz çok utandık” diyerek, Şişli’nin “Alenen hakaret,  halkı kin ve nefrete sürükleme, dinî değerleri aşağılama, görevi kötüye kullanma” suçlarından cezalandırılmasını istedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya “Bu terbiyesizlikle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Buna maruz kalan kadınlarımızın yanındayız. Yazıklar olsun” diye açıklamada bulundu.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'den İSMEK'in kadın yöneticilerine büyük terbiyesizlik

BÜYÜKŞEHİR SAHİP ÇIKTI
Belediye yetkilileri, söz konusu toplantının Ağustos 2019’da yapıldığını belirtirken iddiaları reddetti. İBB’den yapılan açıklamada “Giyimi kuşamı nedeniyle hiçbir kadın çalışanımız mağdur edilmediği gibi bu hususta herhangi bir ayrımcılık da yapılmamaktadır” denildi.
Türkiye Elektrik İletim AŞ’den 2007 yılında emekli olan Şişli, geçen temmuz ayında İBB’ye Genel Sekreter Yardımcısı olarak atandı. “İstanbul Büyükşehir Belediyesinde göreve gelmiş en üst düzey kadın. İBB’de bir ilk başarıldı” diye övülen Şişli bu sefer mobingle gündeme geldi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...