Ankara saldırısının arka planı

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ankara saldırısının arka planı

Gündem Haberleri  / HABER MERKEZİ

PKK terör örgütünün son Ankara saldırısında farklı strateji ile hareket ettiği görüldü.

YILMAZ BİLGEN'İN HABERİ - Eylemi karmaşık hâle getirmek isteyen örgütün Kobani-Menbiç-Kamışlı hattında planladığı eylemin uygulama safhasında DHKP-C, TİKKO, TKP-ML, MLSPB ve benzeri terör yapılanmaları ile birlikte Mihraç Ural’ı da devreye soktu. Silah ve patlayıcıların tedariki, eylem aracının belirlenmesi ve sahibinin öldürülerek ele geçirilmesi, silah ve patlayıcı yüklü aracın militanlarla birlikte Ankara’ya ulaşımında Mihraç Ural’a bağlı Acilciler terör örgütü PKK’ya destek verdiği kaydediliyor.

Terör saldırısında kullanılan Kayseri-Develi-Adana-Hatay güzergâhında da terör ittifakının saha elemanları etkin görev üstlendi. Özellikle Develi-Tufanbeyli-Niğde-Nevşehir güzergâhından ve köy, kasaba bağlantılarını kullanarak Ankara’ya giren teröristlere Kayseri-Adana aksında bazı köylerden lojistik, istihbarat desteği sağlandığı görüşü hâkim.

PKK’nın son kalleş eyleminde Beşar Esed’in kontrol ettiği Suriye-Kesep hattının da kullanıldığı iddiası var. Sınırın Türkiye tarafında bulunan ve Armutlu Çetesi olarak bilinen Mihraç Ural’a bağlı militanlar, PKK ve Halkların Birleşik Devrim Hareketine karadan ve Akdeniz’den kaçak silah, cephane ve bomba temin ediyor. Çeteye bağlı kuryelerin Kesep-Amanos-Tufanbeyli güzergâhında son operasyon dönemi ve öncesinde hareketli olduğu gözlendi.

Öte yandan saldırıdan kısa süre sonra olayı üstlenen PKK kanadı, 1 adet M-4 ABD silahı, 1 adet AK-47 marka uzun namlulu otomatik tüfek, RDX karışımlı 10 kiloluk C-4 patlayıcı, 1 adet RPO-A Shmel tipi Rus termobarik lav silahının kullanıldığı eylemin 2017’de Cizre’de imha edilen Erdal Şahin ve 2018 yılında Kuzey Irak’ta öldürülen Rojhat Zilan’ın gerçekleştirdiğini açıkladı. Güvenlik birimleri PKK’nın tuzak açıklamasına itibar etmedi ve DNA testleri ile faillerin gerçek kimliğini araştırdı ve Mersin’deki yakınlarından örnekler alınan katillerden Hasan Oğuz’un gerçek kimliğine ulaştı. PKK’nın daha önce de denediği yöntem boşa çıkarıldı. İçişlerine yönelik saldırıyı gerçekleştiren ikinci teröristin de Özkan Şahin olduğu belirlendi. Gazetemize konuşan güvenlik kaynakları bu süreçte bazı hücre yapılanmaları ve istihbarat servislerinin desteğine özellikle dikkat çekti.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...