Ayşenur Arslan’ın vukuatları saymakla bitmiyor

Düzenleyen: / Kaynak: HABER MERKEZİ
- Güncelleme:
Ayşenur Arslan’ın vukuatları saymakla bitmiyor

GÜNDEM Haberleri  / HABER MERKEZİ

İçişleri önünde kendini patlatan canlı bomba için “Hiçbir şey yapamadan ölünmez” diyen sunucu Ayşenur Arslan’a, ‘terör propagandası’ ve ‘suçluyu övmek’ten soruşturma açıldı.

Terör örgütü PKK mensubu iki terörist, 1 Ekim’de İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önüne hafif ticari araçla gelerek bombalı saldırı girişimde bulundu. Tüm Türkiye tarafından lanetlenen alçak saldırıya CHP’nin fonladığı Halk TV’nin sunucusu Ayşenur Arslan sahip çıktı. Arslan’ın teröristler hakkında “O kadar manasız ki teröristin gelip hiçbir şey yapamadan ölmesi. Bana sorarsanız aykırı... Hiçbir şey yapamadan ölünmez” sözleri tepki çekti. RTÜK skandalla ilgili inceleme başlatırken Halk TV, programı yayından kaldırdığını açıkladı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ayşenur Arslan hakkında “terör örgütü propagandası yapma” ve “suçu ve suçluyu övme” suçlarından soruşturma başlattı. TEM ekiplerinin nezaretinde Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına çıkarılan Arslan, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.

DEMİRTAŞ İÇİN OY İSTEDİ

Ayşenur Arslan daha önce de benzer çirkinlikte skandallara imza atmıştı. İkinci tura kalan cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala için sandığa gitmek gerekiyor” çağrısında bulunan Arslan akıl dışı sözlerle Erdoğan’ı hedef almıştı. Gazeteci Arslan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlik fotoğrafların ekrana yansıtıp “Hep öfkeli, sinirli, kindar ve dindar olmaya çalışan biri” diyerek tepki çeken ifadeler kullanmıştı.

‘MİLLÎ’ RAHATSIZLIK

Her fırsatta gurur kaynağımız yerli ve millî projelerden duyduğu hazımsızlığı dile getiren Ayşenur Arslan, elektrikli aracımız Togg için “Şasisi dışında neredeyse her şeyi, motoru, dizaynı, şusu-busu yabancı ama adı yerli ve millî” demişti.

Arslan, dünyanın ilk SİHA gemisi TCG Anadolu’ya yönelik de “Ona SİHA koyarsınız ama SİHA’yla kime nasıl kafa tutacaksınız? F-35’e mi?” diyerek nefretini kusmuştu.

EOKA’YA SAHİP ÇIKTI

Halk TV sunucusu Ayşenur Arslan, Kıbrıs’ta binlerce Türk’ü katleden Rum terörist örgüt EOKA’ya da sahip çıkmıştı. Arslan EOKA’nın Kıbrıs Türk halkını korumak için kurulan Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı’nı “illegal ve suikastçı örgüt” olarak tanımlamıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: HABER MERKEZİ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...