İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması

Düzenleyen:
- Güncelleme:

Gündem Haberleri

İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması meydana geldi. 14 evin etkilendiğini ve tedbir amaçlı 70 kişinin tahliye edildiğini olayda etkilenen bina ve tahliye edilen kişi sayısı yükseliyor. İstanbul Valiliği, 24 evde 96 kişinin tahliye edildiğini duyurdu.

İstanbul'da toprak kayması meydana geldi... Gaziosmanpaşa ilçesinde saat 19.30 sıralarında yaşanan olaydan etkilenen bina sayısı giderek yükseliyor. İstanbul Valiliği toprak kaymasına ilişkin yeni açıklama yaptı.

GAZİOSMANPAŞA'DA TOPRAK KAYMASI

İstanbul Valiliği saat 19.30 sıralarında Gaziosmanpaşa İlçesi Yıldıztabya Mahallesi Bahadır Sokakta meydana gelen toprak kaymasında 14 gecekondu etkilendiğini 3'ünün kullanılamaz hale geldiğini ve 70 kişinin tedbir amaçlı tahliye edildiğini duyurmuştu. 

İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması - 1. Resim

TAHLİYE SAYISI YÜKSELDİ

Valilikten yapılan açıklamaya göre toprak kaymasına ilişkin tahliye edilen bina sayısı 24’e yükseldi. Evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78’i otellere 18'i ise akrabalarının evine yerleşti.

İstanbul Gaziosmanpaşa'da toprak kayması - 2. Resim

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Tahliye edilen evlerde yaşayan 96 vatandaşımızdan 78’i otellere yerleştirilirken, 18 vatandaşımız ise istekleri doğrultusunda akrabalarının evlerine yerleşmiştir. Tahliye edilen binalarda hasar tespit çalışmaları, yarın İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, AFAD ve ilçe belediyesi ekipleri tarafından yapılacaktır.

Düzenleyen:  - Gündem
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...