Meteoroloji'den 4 kente özel uyarı! Açık havada durmaktan kaçının

Düzenleyen: / Kaynak: Anadolu Ajansı
- Güncelleme:
Meteoroloji'den 4 kente özel uyarı! Açık havada durmaktan kaçının

Gündem Haberleri  / Anadolu Ajansı

Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, bugün batı ve iç kesimlerde toz taşınımı olacağı belirtildi. Özellikle Antalya, Muğla, Isparta ve Burdur'daki vatandaşlardan açık hava aktivitelerinden kaçınmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun batı ve iç kesimleri için toz taşınımı uyarısında bulundu.

TEDBİR UYARISI YAPILDI

Müdürlükten yapılan açıklamada, gün içerisinde etkili olması beklenen toz taşınımı nedeniyle oluşması beklenen görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

4 KENT İÇİN ÖZEL UYARI 

Özellikle yoğun çöl tozu nedeniyle 4 il için uyarı yapıldı.Meteorolojiden yapılan uyarıda, “Yapılan son değerlendirmelere göre, 24.04.2024 Çarşamba günü bölgemiz genelinde (Antalya, Muğla, Isparta, Burdur) yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Özellikle solunum problemleri, kalp hastalıkları, çocuklar ve 65 yaş üstü kişiler gibi yüksek risk gruplarına mensup kişilerin her türlü fiziksel egzersizden ve açık hava aktivitelerinden kaçınması önerildi.

Düzenleyen:  - Gündem
Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mert24 Nisan 2024 12:04

Bu toz olayı çok kötü ya hemen her yer toz içinde kalıyo solunum sorunu olanları düşünemiyom bile dikkatli olmak lazım bu durumlarda

Sonraki Haber Yükleniyor...