Sel iki mahalleyi vurdu, 5 okul 6 Ekim'e kadar tatil edildi

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:
Sel iki mahalleyi vurdu, 5 okul 6 Ekim'e kadar tatil edildi

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde bulunan iki mahalle, kuvvetli sağanak sonrası sele teslim oldu. Selden 5 okul etkilenirken, kaymakamlıktan yapılan açıklamada bu okulların 6 Ekim'e kadar tatil edildiği duyuruldu.

Ekim ayı ile birlikte yurt genelinde etkili olan kuvvetli sağanak, bazı kentlerde hayatı olumsuz etkiliyor. Ani sel ve su baskınlarının yaşandığı illerde önlemler alınırken, Diyarbakır'da ise 5 okulda eğitime 6 Ekim'e kadar ara verildi.

İKİ MAHALLEDE 5 OKUL ETKİLENDİ

Kulp ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle Aygün ve Akçesir mahallelerinde sel meydana geldi, 5 okul selden etkilendi. Kaymakamlık, iki kırsal mahallede eğitime 6 Ekim'e kadar ara verildiğini duyurdu.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, "İlçemizde meydana gelen yoğun yağış ve sel nedeniyle, sel felaketinden etkilenen Aygün ve Akçesir mahallelerimizdeki Aygün İlk ve Ortaokulu, Akçesir Sebit İlkokulu, Akçesir İlkokulu ile Akçesir Tekneval İlkokulu'nda 3, 4, 5 Ekim tarihlerinde eğitim ve öğretime ara verilmiştir" ifadeleri kullanıldı.

SAMSUN'DA DA TATİL EDİLMİŞTİ

Samsun'da etkili olan ağanak yağış nedeniyle 2 Ekim pazartesi günü kentteki okullar tatil edilmişti.

Samsun Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, şehir merkezinde ve ilçelerinde devam eden çok kuvvetli yağış nedeniyle sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımda aksamaların olabileceğinin değerlendirildiği belirtilmiş ve anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitim öğretime 1 gün ara verildiği açıklanmıştı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...