Şiddetli yağış sonrası iki ilimiz sele teslim: Dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı

Düzenleyen: / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
- Güncelleme:

GÜNDEM Haberleri  / İhlas Haber Ajansı

Meteoroloji'nin turuncu kod ile uyardığı Rize ve Artvin'de beklenen kuvvetli sağanak etkisini hissettirdi. Birçok ilçede dereler taşarken, heyelan nedeniyle karayolları ulaşıma kapandı. Ekipler teyakkuz haline geçerken, sağanağın yarın da etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Son dakika haberi: Meteoroloji, Doğu Karadeniz'de etkili olmasını beklediği sağanak için iki kenti turuncu kodla uyardı, beklenen kuvvetli sağanak etkisini gösterdi. Rize'de etkili olan sağanak nedeniyle birçok köy yolu ulaşıma kapandı, tarım arazileri zarar gördü. Artvin'de ise dereler taştı, karayolunda heyelan meydana geldi. 

RİZE'DE 4 KİŞİLİK AİLE TAHLİYE EDİLDİ

Rize'de akşam saatlerinde etkisini artıran yağışlar nedeniyle derelerin debisi yükseldi. Ardeşen ilçesine bağlı birçok köyde meydana gelen heyelanlardan ötürü yollar ulaşıma kapanırken, tarım arazileri de zarar gördü.

Jandarma ekipleri gelen ihbarlar üzerine, Ardeşen ilçesinin Tunca Beldesi'nde bir evde bulunan 4 kişilik aileyi tedbir amaçlı tahliye etti. Beldede ekiplerin hummalı çalışmaları devam ederken, sel suları yüzünden yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlar iş makinelerinin kovasına binerek kurtarıldı.

Şiddetli yağış sonrası iki ilimiz sele teslim: Dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı

KARAYOLU HEYELAN NEDENİYLE TRAFİĞE KAPANDI

Ardeşen-Çamlıhemşin Karayolu'nda yağmurlarla beraber yumuşayan toprak kaydı. Meydana gelen heyelan sonrası yol trafiğe kapandı. Kapanan yol için çalışma başlatan ekipler, yaklaşık 1 saatlik çalışmanın ardından yolu tekrardan trafiğe açtı.

Rize merkeze bağlı Salarha Beldesi’nde ise derenin taşması sonucunda karayolu göle döndü. Yoldan akan su nedeniyle yol trafiğe kapandı. Bir anda gelen suyun ortasında kalan bir araç ise hareket edemeyince imdadına karayolları ekipleri yetişti.

İçerisinde yabancı uyruklu anne ve çocuk olduğu öğrenilen araç önce güvenli bir bölgeye alındı, sonra iş makineleri yardımı ile bulunduğu yerden çıkarıldı.

SAĞANAK ARTVİN'İ DE VURDU

Artvin’de etkili olan şiddetli sağanak sonrası Arhavi, Borçka ve Hopa ilçelerinde dereler taştı, bazı köy yolları ulaşıma kapandı.

Borçka-Hopa karayolu üzerinde bulunan Düzköy köyü mevkide taşan dere nedeniyle karayolu ulaşıma kapanırken, yolda uzun araç kuyrukları oluştu. Bazı sürücüler ise kapalı yol nedeniyle ilçe merkezine geri dönmek zorunda kaldı. Ekiplerin müdahalesiyle karayolu kontrollü olarak araç trafiğine yeniden açıldı.

Arhavi Çifteköprü köyü taşocağı mevkide ise sel meydana geldi. Jandarma ekipleri bölgeye araç girişlerini kontrollü olarak verirken, Arhavi Kaymakamı Burak Çimşir, bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Yapılan açıklamada Gurgencik, Dülger, Soğuksu, Uçurmak köyü yollarının kapalı olduğu bildirildi.

Şiddetli yağış sonrası iki ilimiz sele teslim: Dereler taştı, yollar ulaşıma kapandı

BORÇKA - HOPA KARAYOLUNDA HEYELAN

Borçka-Hopa karayolunun farklı noktalarında dere taşması ve heyelanlar meydana geldi, karayolu araç trafiğine kapatıldı. Karayolları ve il Özel İdaresi ekiplerince yürütülen çalışmanın ardından karayolu kontrollü olarak yeniden ulaşıma açıldı. Jandarma ekipleri ilçe girişlerinde araç geçişlerine kontrollü olarak izin verirken, olası bir olumsuz duruma karşı AFAD ve Hopa Arama Kurtarma (HOPAK) ekipleri bölgeye sevk edildi.

Yolda kalan bazı sürücüler kendi imkanlarıyla karayolunu temizleyip ilerlerken, bazı sürücüler ise saatlerce beklemek zorunda kaldı.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...