Djiku kızarmalı gol iptal olmalıydı

A -
A +

Başlama düdüğü ile birlikte Trabzonspor taraftarlarının attığı sis bombaları sebebiyle sahayı duman kapladı. Belki de VAR’dan gelen uyarı ile Halil Umut Meler maçı durdurup görüş mesafesinin açılmasını bekledi. Bu duraklama gergin atmosferi düşürdü. 

 

Fenerbahçe’nin ilk golü öncesinde Osayi’nin Trezeguet’nin yüzüne yasaklanmış harekete benzer bir teması vardı, ancak dikkatli bakıldığında tam yüzüne değil de ön boyun-göğüs bölgesine bir temastı. Devam kararı doğru, Fenerbahçe’nin golü temizdi.

 

34. dakikada Osayi, Eren Elmalı’yı kayarak reklam panolarına kadar süpürdü. Sarı kartlık bu harekete faul bile çalınmadı.

 

44. dakikada Meunier’in ortası Fred’in destek eline gelince Trabzonsporlular penaltı bekledi ancak hakemin devam kararı doğru idi. 

 

Fred’in 2. golünün tartışılacak bir yönü olmayınca ilk yarı sakin bir şekilde tamamlandı. 

Meler merhametli davrandı

İkinci yarı Trabzonspor taraftarının sahaya attığı yabancı maddelerin, tam maçı tatil edilme noktasına getirdiği anda, Bardhi ile Trabzonspor’un da golü geldi. Seyirci maça döndü.

 

70.dakikada Eren, Osayi’nin ayağına bastı. Hakem sarı kartı atlayıp sadece faul verdi.

 

75.dakikada Fenerbahçe ceza alanında Djiku’nun ayağı Denswil’in kafa hizasına kadar çıkıp temas edince, Meler de haklı olarak tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Djiku’nun hareketine sarı kart vererek merhametli davrandı. Kırmızı daha doğru olurdu. 

 

Fenerbahçe’nin 3 golünden önce Oosterwolde’nin dirseği ile Umut Bozok’a yaptığı dirsek hareketi bir fauldü. Pozisyona çok yakın olan Meler devam dedi ve gol oldu. VAR da inceleme yaptı ama bu faulü atladı.

 

Aman bu maçı idare edeyim bir sıkıntı yaşamayayım zihniyeti ile yönetim gösteren Halil Umut Meler UEFA’da böyle bir maçı tatil etmezse, bir daha maç alamaz.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Rüstem Erol 19 Mart 2024 13:41

Galatasaray maçına kadar bu şekilde götürecek mhk ve tff sonra o maçta hadi birbirinizi yeyin diyecekler. Hakemler doğru düzgün bir şekilde maçı yönetirler ise! Biz feneri evire çevire yeneriz okan'a rağmen.

Abdülkadir uslu18 Mart 2024 21:56

Hocam isabetli yorumlarınız için kutlarım