Belçika çikolatası!

Sesli Dinle
A -
A +

Büyük kulüplerimizin aynı anda Avrupa macerasına bu kadar erken başladığı bir sezonu daha önce hiç yaşamamıştık. Hazırlık maçı oynaması gereken tarihlerde resmî maça çıkıyor takımlarımız. Tabii ki bu duruma düşürenler kendileri. Ancak bu durumdan çıkarmazlarsa, hep birlikte eziyete katlanmak zorunda kalacağız. Çünkü ortada ciddi bir rakip olmayınca, futbolcu, izleyen ve yazan için de işkenceye dönüşüyor ön eleme turları. Ağır sıklet bir boksörün karşısına dikilmiş tüy sıklet rakibinin maçını izlemek gibi âdeta.  

 

Puskas ödülü geliyor

 

Litvanya’da sürpriz bir şekilde geri düştükten sonra 3 dakikada öne geçmeyi başaran Galatasaray, uzatma bölümünde bir an gaflete düşünce rakibini umutlandırmıştı. Rams Park çimlerine çıkarken etrafına korku dolu bakışlarla bakan Zalgirisli futbolcular, neredeyse ceza alanı dışına çıkmadan kalesini savunup durdu. Rakibin potansiyelli tek oyuncusu Oyewusi, 28’de yakaladığı ani kontratakta Muslera’yı karşısında gördüğü an topu destek ayağına çarptırınca yere düşüp, hayatının fırsatını kaçırdı. Baskısını sürdüren G.Saray’da büyük bir usta sahne aldı. 36’lık Mertens, “2023 Puskas Yılın Golü Ödülü” benim olacak dercesine harika bir gole imza attı.

 

Halil çok yetersiz  

 

Çok iyi bir zamanda gelen bu gol rakibi anca 10-15 metre daha öne çıkarabildi. G.Saray’ın geçen sezondan ezberlenen hızlı ve dikine hücum oyunu dün de gösterimdeydi. Ancak forvet pozisyonundaki Halil Dervişoğlu’nun özellikle fiziki yetersizliği skorun kısır kalmasına sebep oldu. Rakip G.Saray’ın dengi olmasa da, iki maçtan çıkarılması gereken dersler de var elbet. Önümüzdeki turlarda Zalgiris gibi sadece savunan, hızlı kontrataklarla gol kovalayan takımlara tedbir alınması şart. Bu tip rakipler karşısında, stoperler ağır kalıyor, Torreria’nın eksikliği çok hissediliyor ve rakibe çok fazla geniş alan bırakılıyor. Mertens’in harika golü turu getirdi ama sonraki turlar için, takımdaki bazı defolar soru işareti bırakmadı değil.

 

Maçın adamı: Dries Mertens

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.