Okan’ın fendi Jesus’u yendi

Sesli Dinle
A -
A +

İlginçtir, hem Jorge Jesus’un hem de Okan Buruk’un derbi için hazırladıkları oyun planı âdeta birbirinin kopyası gibiydi. F.Bahçe, savunmadan uzun topla çıkıp öndeki oyuncularının hareketliliği ile sonuca gitmek isterken; hızlı hücumculara sahip olan G.Saray savunma arkasına atılacak toplarla gol bulma düşüncesindeydi. Gomis ve Icardi’nin kulübede oturtularak Barış Alper’in on birde sahaya sürülmesi de bu sebeptendi. Oyun planları benzer olunca orta sahalar çabuk geçildi ve futbolseverler karşılıklı atakların üst üste yaşandığı bir derbi izledi.

Bekler oyun kuramadı

Ev sahibi olmanın avantajıyla ilk 15 dakikada oyun üstünlüğü F.Bahçe’nin elinde gibi görünse de Jesus’un aşırı risk barındıran ofsayt taktiği G.Saray’ın planının kusursuz işlemesine sebep oldu. İki ofsayt golü VAR’dan dönen sarı kırmızılılar, buna rağmen tabelayı bir köşe vuruşu sonrası değiştirebildi. Golde sonra Kerem ve Barış Alper’le yakalanan ciddi pozisyonlar da heba edildi. Genellikle oyunu Ferdi ve Osayi ile kuran F.Bahçe, bu iki oyuncunun karşısındaki Rashica ve Kerem tehdidi yüzünden etkisiz kalınca ilk 45 dakikada fazla etkili olamadı.

Küçük maçların büyük hocası!

Henrique’yi soyunma odasında bırakan Jesus dörtlüye dönüp, Lincoln’ü sahaya sürünce F.Bahçe oyun kurarak ve rakibini sahaya hapsetmeye başladı. Ancak sarı lacivertlilerin başını sıkça yakan ofsayt taktiği dün de G.Saray’ı güldürdü. Küçük maçların büyük hocası Jesus bir dev maçı da kazanmayı başaramazken, Kadıköy’den zaferle ayrılan Okan Buruk, âdeta teknik adamlık dersi verdi. G.Saray bu galibiyetle zirvedeki yerini sağlamlaştırmakla kalmadı tarihî rakibiyle yapacağı şampiyonluk yarışında psikolojik üstünlüğü de eline geçirmiş oldu. 

 

MAÇIN ADAMI: Barış Alper Yılmaz

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.