Yıldızlar ışıl ışıl

Sesli Dinle
A -
A +

Rakip, topu topu 8 takımlı Moldova liginin üçüncüsüydü. Kadro değeri de sadece 3,3 milyon avroydu. Eh, yeni yıldızlarıyla 183 milyon avro kadro değerine ulaşan Fenerbahçe’nin böyle bir rakip karşısında zorlanması beklenemezdi zaten. Tur konusunda kimsenin şüphesi yoktu ama Fenerbahçe’nin yeni hocası ve yeni transferleriyle neler yapabileceği en büyük merak konusuydu. Üçüncü defa F.Bahçe’nin başına geçen İsmail Kartal, UEFA kadrosuna yazdığı yeni transferlerin hepsini sahaya sürdü. On biri  eski kadrodan 6 oyuncuyla tamamladı. Tabii ki İsmail Hoca, selefi Jesus dönemindeki üçlü savunma, önde baskı ve ofsayt taktiğinden oluşan oyun felsefesini değiştirmişti.    

 

Kadıköy’de Tadic şov

 

Dörtlü savunmanın hemen önünde 6 numara pozisyonunda Crespo’yu görevlendiren İsmail Kartal, önlerindeki dörtlüyü Kent, Mert Hakan, Szymanski, Tadic’ten oluşturdu. Ana plan en uçtaki pivot santrfor Dzeko’ya mümkün olduğu kadar yakın oynayıp, onun açacağı alanlarla gol bulmaktı. İlk 15 dakikalık bölümde Tadic şov vardı Saracoğlu’nda. Yıllardır kaliteli oyuncu hasreti çeken tribünleri mest eden Sırp oyuncu, müthiş tekniği, raket gibi kullandığı sol ayağıyla, milimetrik paslarıyla gözlerin pasını sildi. Peş peşe gelen iki golün ardından Fenerbahçe’de aktif dinlenmeye geçti. Saat 21.30 iken hava sıcaklığının 33 derece olması, frene basılması için yeterli bir sebepti. Devreden sonra kısa bir hareketlenen sarı lacivertliler bu defa Boşnak Dzeko’nun hünerleriyle iki gol daha bularak, turu cebine koydu..

 

Kaliteli 6 numara şart

 

Gelelim F.Bahçe’nin bu oyun anlayışıyla yeni sezonda neler yapabileceğine… Öncelikle ortada ciddi bir rakip olmadığından, farklı skorun hiçbir önem taşımadığının altını kalınca çizmek lazım. Tadic ve Dzeko’nun sarı lacivertlilerin çok etkili hücum silahı olacakları şüphesiz. Ancak, bu oyun formatında 6 numara pozisyonuna kaliteli bir oyuncu takviyesinin şart olduğu apaçık görülüyor. Ayrıca bu 6’nın önünde Syzmanski (8) ile Tadic’in sol kanat yerine 10 numara pozisyonunda oynaması F.Bahçe’yi çok daha üretken bir takım yapacaktır. Tabii soldan hücuma çıkmayı çok seven Ferdi’nin önündeki ismin de savunmaya destek verecek bir oyuncu tipi olması elzem görünüyor. Gündemdeki Cengiz Ünder ve kadrodaki Emre Mor’un bu tip bir oyuncu olmadığını da hatırlatmak isterim.

 

Maçın adamı: Edin Dzeko

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.