Yıldızların altında

Sesli Dinle
A -
A +

Galatasaray adına millî ara sonrası olabilecek en iyi rakipti Samsunspor. Sadece 1 puanı olan ligin yeni ekibi, henüz birbirini çok iyi tanımayan ve oyununu henüz oturtamamış bir görüntü sergiledi. Çarşamba günkü Kopenhag maçı düşünüldüğünden midir bilinmez sarı kırmızılı takım hiç önde baskı, tempo gibi girişimlerde bulunmadı. Âdeta bir idman maçı anlayışıyla oynayan Okan Buruk’un takımı sadece geçiş oyunuyla sonuca gitti. Kalesinde sadece bir defa pozisyon veren Galatasaray, Mertens ile Kerem Aktürkoğlu iş birliğiyle birbirinin kopyası iki gol buldu.  

3-0 rehavet getirdi

Tabii burada sürekli içe giren, öne koşu atarak kendine pozisyon arayan ve şık gol vuruşları yapan Kerem Aktürkoğlu’nun hakkını teslim ederken, Samsunspor savunmasının temassız oyununu da söylemek gerekiyor. Abdülkerim’in duran toptan attığı golle ilk yarı 3-0 tamamlanınca Okan Buruk’ta bir rehavet oluştu. Baktı maç umduğundan kolay geçiyor “Bari yenilerin gönlünü alayım” dercesine ilk yarıda “Bu mu Brezilyalı?” dedirten Tete’yi çıkarıp, devreyle birlikte Ziyech’i oyuna attı.  

Bu oyun yetmez

Devrenin hemen başında Nelsson’a çarpıp ağlara giden top, 15 dakika sonraki frikikte bu defa Abdülkerim’e çarparak yine filelerle buluşunca Rams Park’ta kısa süreli bir şok yaşandı. Kulübeden, tribüne kadar 7 dakika kadar süren gerilimi Hâkim Ziyech’in şutuna İcardi’nin vurduğu kafa bitirdi.

 

G.Saray’ın yetenekli isimleri en ufak bir fırsatı bile kaçırmıyor. Rakibin kolay teslim olması, neredeyse hiç zorlanmadan sonuca gidilmesi oyuncularda rehavete sebep oldu. Bu maçtan ders çıkarılmalı. Çünkü bu oyunun Şampiyonlar Ligi’ne de ligdeki zorlu rakiplere de yetmeyeceği çok aşikâr.

 

MAÇIN ADAMI: Kerem Aktürkoğlu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.