Bu futbola az bile!

A -
A +

Bizim millî takım maçlarını çok yıllardır izler dururum ve şunu açıklıkla ifade etmek istiyorum. Hadi son 20-25 yıl diyelim; ben bizim millî takımın özellikle ilk yarıdaki futbolunu seyrettiğimi hiç hatırlamıyorum. Her türlü rakip organizasyonunda hem alan kapatarak hem de iyi sıkışarak âdeta nefes aldırmadan oynayabildik. Bunun yanı sıra yaptığımız ataklarda da hem pozisyonlar bulduk hem de gol de attık. Tabii bu attığımız golde kadar Barış Alper’in ustalık kokan vuruşu vardı ama rakibin kalecisine de âdeta teşekkür etmemiz icap ediyordu. 

Montella’ya 8,5 not

Yeni teknik adamımız Montella kadroyu açıkladığında ben ülkemizde bir tek kişinin dahi “Of be ne takım!” dediğini sanmıyorum ama sahadaki yerleşimimiz, oyun prensiplerine sıkı sıkı sahip çıkışımız iyiydi. Montella’ya siftahında 10 üzerinden 8,5’u vermek lazım. Peki bu 10’dan eksik olan 1,5’un sebebi nedir diye soracak olursanız, oyuncu değişikliklerimizin sanki biraz gereksiz ve zamansız olduğunu söyleyebilirim. Modric’in kumandasındaki bir Hırvatistan’ı rakip sahada yenmek sanıyorum ki sadece bize gurur vesilesi olmakla kalmayacak Avrupa’da da övgü kazanacaktır. 

Alkışlar İsmail’e

Savunmada hemen hemen hiç hata yapmadan oynarken, İsmail’in ön liberodaki 10 numaralık oyununu alkışlamak gerekir. Ön taraf orta alana hatta savunmaya her türlü yardımı yetiştirmenin yanı sıra kendi görev bölgesinde de iyi işler yaptı. Sanıyorum ve bekliyorum ki bu teknik adam ve bu kadroyla bu gruptan çıkacağız. 

 

MAÇIN ADAMI: İsmail Yüksek

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.