Bu maç bizi aldattı

Sesli Dinle
A -
A +

Haftanın maçında, ligde üst sıraları hedefleyen ev sahibi Adana Demirspor acaba nasıl bir oyun planlamıştı? Geçen hafta yenilmezlik ünvanını kaybeden Fenerbahçe acaba ne yapacaktı? Baktım ki, ta oyunun başından beri Adana Demirspor’un ismi çok ünlü ama teknik direktörlüğü pek aynı derecede olmayan hocası anlaşılan o ki, rakibinin Trabzonspor maçını seyretmemiş. 

Ertaç set çekti

Tamam, kendi sahanızda oynadığınız için baskılı görünmek istersiniz ama futbolda baskılı görünen takıma üç puan vermiyorlar ki! Hâl böyle olunca da Fenerbahçe özellikle orta alan ile rakip savunma arasında çok rahat top yapabildi, şutlar da kullanabildi ama kaleci Ertaç Özbir’i geçemedi. 

 

Fenerbahçe’de tabii ki bu alışılmış çok adamlı oyun geliştirme sistemi rahatlıkla işlerken ne Tadic ne de Dzeko tabelayı değiştiremedi. Buna karşılık Adana Demirspor’da ise ilk yarı hep merakla ekrana baktım acaba Belhanda oynuyor mu diye... İşte bu orta saha eksikliği ve yanlış kurgu tabii ki Adana Demirspor’un ev sahipliği özelliğini ortadan kaldıracaktı. 

Livakovic topa değmedi

Hani illa ki bağlayalım dersek; maçı kaçıran taraf konuk takım Fenerbahçe, ev sahipliği özelliğini yanlış kurguyla değerlendiremeyen de Adana Demirspor’du. 

 

Şimdi Adana Demirspor’un oyunu bana göre yanlış kurgulanmıştı da, Szymanski en küçük bir ceza bile kesemedi. Zajc da öyleydi. Hele hele Tadic hepsinden beterdi. Bundan önceki maçta çok ciddi eleştiriler alan Fenerbahçe savunmasının göbeği vazifesini yaptı, hatta Livakovic hemen hemen hiç korku yaşamadı.

 

MAÇIN ADAMI: Ertaç ve Ferdi 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.