Ve Fener hakiki rakibe tosladı!

Sesli Dinle
A -
A +

Bu sütunlarda defalarca yazdım, ekranlarda da aynı şekilde tekrarladım; “Fenerbahçe fazla şişiriliyor, henüz Trabzonspor, Adana Demirspor, Beşiktaş ve Galatasaray gibi güçlü takımlarla oynamadan bir takımı ‘süper’ ilan etmeyin diye... 

 

Kadıköy’de, hem de 50 bin taraftarın önünde Trabzonspor maçı kazandı, yediği goller de penaltıdandı. 

 

Peşinen şu denilecektir, “Fenerbahçe’nin savunmasında çok sakat vardı, yalancı bir savunma kuruldu.” 

 

Hadi bunu kabul edelim, ya diğer taraflar? Şu meşhur Dzeko dün akşam ne yaptı ki acaba? Ferdi yine canı çıkan bir oyuncuydu. İrfan Can çok iyi gölgelendi, İsmail de zaten kırmızı kartla oyundan atıldı. 

Avcı’nın hesabı tuttu

Trabzonspor’a bakarsak; Abdullah Avcı Hoca en bence en önemli iki kozu olan Bakasetas ve Trezeguet’yi sakatlık yaşamış olmaları sebebiyle ilk on bire koymamıştı. Önce dudak büktüm. Trabzonspor, Fenerbahçe’nin en ciddi özelliği olan orta saha-forvet bütünlemesine karşı alanı çok iyi sıkıştırıp hem sağlıklı pas oluşumunu engelledi hem de hücuma biraz daha rahat çıkma imkânını buldu ki, bunlardan ikisi iki dakika içinde gol oluverdi.  

Fatura kime çıkacak?

Şimdi burada asıl merak ettiğim konu şudur; acaba bu yenilginin sebebi Ali Koç Başkan tarafından TFF ve hakemlere mi bağlanacaktır? Hatta Trabzonspor’dan da benzeri yakınmalar gelmişti. İşte bizim futbolumuzdaki en büyük dert, sahadaki oyunu iyi organize edebilmek, doğru adam kullanabilmek değil de TFF ve hakemlerle uğraşmaktır. Bu durum kimseye kazanç getirmez, herkesi de olumsuz etkiler. 

 

Şimdi Trabzonspor bu galibiyetle moral patlaması yapacak. Fenerbahçe ise ilk yenilgiyi almanın, haftalardır kurulduğu liderlik koltuğunu tarihî rakibine kaptırmanın karamsarlığını yaşayacak.

 

MAÇIN ADAMI: Onuachu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.