Oyun ‘eh’ ama savunma süper

A -
A +

Kısa süre önce birbirlerini ölçüp tartan iki teknik direktörün ne yapacağını izlemek açısından bile keyifli bir maçtı. Dokuz gün önceki maçta Beşiktaş’a karşı top kullanmakta yüzde 70’lere kadar çıkmayı başaran Konyaspor’un hocası Fahrudin Omerovic, “Topa sahip oldum da ne oldu, 2-0 kaybettim” düşüncesiyle herhâlde bu defa “Bırakın Beşiktaş oynasın” talimatı verdi oyuncularına. Geldiği günden bu yana topu rakibe bırakan Fernando Santos karşısında böyle bir rakip görünce oflayıp puflamaya başladı. Kapalı savunmaları çözmek Portekizli çalıştırıcının maharetlerinden biri değil nasıl olsa.

Sistem işliyor

Ama Portekizli hocanın sık sık imdadına yetişen bireysel çaba ürünü gol jokeri yine kullanıldı. Tribünler oflayıp puflamaya başlamışken Muçi asist sayılabilecek bir şut çıkardı. Santos’un hakkını da vermeyecek değilim elbette. Savunmanın nasıl yapılacağını kısa sürede çok iyi öğretti oyuncularına. Necip Uysal ligin en iyi stoperlerinden birine dönüşmüş durumda. “Biz Beşiktaş’ız. Nasıl olsa atarız” anlayışıyla sahaya çıkmak ancak bu kadar sağlam bir savunma kurgusuyla olumlu sonuç verebilir, öyle de oluyor. 

Prova olmadı

Ancak G.Saray’a karşı oynamayacak Gedson’un 90 dakika sahada olması, yetmezmiş gibi oynayacak olan Salih Uçan’ın devre arasında çıkarılması iyi bir derbi provası hamleleri değildi. Santos’un pazar günkü son derece önemli maçta tamamen farklı orta saha kurgusu çıkaracak olması, oyuncuların bölgelerine olan adaptasyonu açısından risk taşıyor. Yine de her maçı Dünya Kupası ya da Avrupa şampiyonası karşılaşmaları gibi gören Santos’un sağlamcı anlayışı zayıf rakiplere karşı tat vermese de pazar günkü derbi için Beşiktaş’ın avantajlarından biri olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.