6-1 ve Feyyaz Uçar’a sorular... 

A -
A +

Montella, Macaristan maçına göre kadroyu tamamen değiştirdi, hezimeti çağırdı… 

 


Yazımın başlığını okuyunca, okuyucularım diyecekler ki, “6-1’lik Avusturya hezimeti ile Feyyaz Uçar’ın ne ilgisi var?..”

 

Evet var… Önce “6-1 ve Montella” konusunu yazacağım, sonra da Feyyaz Uçar’ın ilgisini” anlatacağım…

 

Ey A Millî Takımı Avrupa Şampiyonası’na taşıyan Montella Hoca’m… Futbol Federasyonu, “dört bir yandan gelen ‘medya destekli’ istifa kampanyalarına, oluşturulan provokatif ‘istifaya zorlama’ ataklarına karşı mücadele ederken” böylesine bir hezimetin “Federasyon Başkanını ve kurulunu ‘içeriden’ nasıl yaralayacağını düşünmeden, ‘kendine güvenerek’ Macaristan 11’ini hemen hemen tümüyle değiştirip, üstelik öylesine delik deşik olacak bir defans ile” Avusturya karşısına çıkarsın?..

 

Bu bir kulüp takımının “hazırlık maçı” değil ki; MİLLÎ MAÇ; evet millî maç!..  

 

“Kimsenin sorumluluğu yok, tek sorumlu benim” anlamına gelen açıklamalar yaptın ama, Ernest Happel Stadı boşalırken, “kulüp taraftarı” bazı seyircilerimizin, Federasyon Başkanı Büyükekşi’ye nasıl bağırdıklarını herhalde gazetelerde görmüşsündür!..

 

Dahası; takımın başına seni getiren Büyükekşi değil midir?..

 

“Efendim, kimse böyle bir sonucu beklemiyordu” cümlen, hatanı hafifletmez, inanıyorum, finallerde başarılı olacaksın, ama bu hezimeti, daha önceleri yaşadığımız Fatih Terimli, Mustafa Denizlili 8-0’lık, 5-0’lık mağlubiyetleri unutamadığımız gibi, senin 6-1’ini de unutmayacağız!..

 

Ve de… Geliyorum 6-1 ile Feyyaz Uçar ilgisine…

 

O, Montella’ya “A kadrosuna aldıktan sonra, U21 takımına göndererek Semih’in moralini bozdunuz” diyerek kıyameti koparmış, işi “Beşiktaş’a karşı oyunlar oynanıyor” diyecek kadar ileriye götürmüştü…

 

Şimdi ona diyorum ki; “Elini vicdanına koy ve ‘moral tartısını da, Beşiktaş’a oyun evhamını’ da bir düşün” bakalım…

 

“Özel” Macaristan mağlubiyetinde ve de hele hele “6-1’lik” Avusturya  hezimetinde, “o maçların kadrosunda” kalsa, maçların sonlarına doğru 10-15 dakika oyuna girecek Semih mi, Beşiktaş’a moralli dönecekti?..

 

Yoksa, Gürcistan “özel” maçını kazandıran golünden sonra, İtalya deplasmanında Avrupa Şampiyonası “resmî” maçında “Grup liderine beraberlik golünü atarak, Türkiye’ye 1 puanı getirip, gruptan çıkma ümidimizi devam ettirerek Beşiktaş’a dönen Semih mi?..

 

Bilmem ki, öncelikle “küçük gördüğün ‘Ay Yıldızlı’ Ümit Millî Takımı’ndan” ve de Montella’dan özür dileyecek misin?..

 

Dört cümle de “ümidimiz ve yıldızımız” Semih’e; sakın dolduruşlara gelme, dolduranlar yöneticilerin olsa bile… Sen Türk futbolunun da, millî takımımızın da bugünlerinde varsın ve yarınlarında da olacaksın!..

 

Hocalarına saygı duy, onlara güven… Gerisi, “bugün olduğu gibi” lafügüzaf!..

 

Not: Türk Dil Kurumu Sözlüğü / Lafügüzaf: (Farsça kökenli) Boş söz…

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.